Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024

Πλυμμένα ρούχα: Τα μυστικά για να τα στεγνώσετε γρήγορα ακόμα και όταν έχει υγρασία

Θα σας λύσει τα χέρια!

5 Σεπτεμβρίου 2023 22:00
Πλυμμένα ρούχα: Τα μυστικά για να τα στεγνώσετε γρήγορα ακόμα και όταν έχει υγρασία
Από Ανθή Κουρεντζή

Τώρα που "χαλάει" ο καιρός προκύπτει και το κλασικό πρόβλημα για το πώς μπορεί να στεγνώσει μια μπουγάδα γρήγορα, χωρίς να "μυρίσει" υγρασία. Παρουσιάζουμε λύσεις που είναι και φιλικές προς το περιβάλλον.

Είναι χρήσιμο να βάζουμε πλυντήριο το πρωί. Η βασική προϋπόθεση για να γλιτώσουμε την μπουγάδα από την υγρασία και τη μυρωδιά της είναι να τα βγάζουμε από το πλυντήριο, με το τέλος της πλύσης. Είναι χρήσιμο γενικότερα, να διατηρούμε καθαρό το πλυντήριο.

Υπάρχουν ειδικά προϊόντα στο εμπόριο, όπως υπάρχει και η μαγειρική σόδα που μπορείτε να εναποθέσετε σε άδειο κάδο και να κάνετε -μόνο με αυτήν- μια πλύση. Οι ειδικοί συνιστούν να προτιμούμε πρόγραμμα που στραγγίζουν καλά τα ρούχα. Προτιμήστε πολλές στροφές -εφόσον τα υφάσματα των ρούχων που έχετε βάλει για πλύσιμο είναι ανθεκτικά, ώστε να μη διαλυθούν. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα κάνετε τα λευκά ρούχα να λάμψουν ξανά.

Άπαξ και ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αποσύρουμε τα ρούχα από τον κάδο και κατευθυνόμαστε στο δωμάτιο του σπιτιού που το βλέπει περισσότερο ο ήλιος -και ιδανικά όπου κάνει ρεύμα. Εκεί έχουμε τοποθετήσει την απλώστρα.

Πλυμμένα ρούχα: Τα μυστικά για να τα στεγνώσετε γρήγορα ακόμα και όταν έχει υγρασία

Έχετε υπ' όψιν σας γενικά, πως όπως φεύγει η υγρασία από τα ρούχα -όταν τα απλώνεται μέσα σε ένα δωμάτιο- πάει στους τοίχους και ενδέχεται να προκληθούν φθορές. Αν είναι φρεσκοβαμμένοι οι τοίχοι, είναι χρήσιμο να αποφύγετε να απλώνετε μπουγάδες εντός του όποιου δωματίου, με κλειστές τις μπαλκονόπορτες -ή τα παράθυρα- που υπάρχουν σε αυτό.

Εφόσον χρησιμοποιείτε κλιματιστικό ή σόμπα, βάλτε την παραδοσιακή οικιακή κρεμάστρα κάπου εκεί κοντά. Όχι πάνω στα υφάσματα. Υπάρχουν και κρεμάστρες που έχουν ύψος ή τοποθετούνται σε τοίχους, για να απλώσετε και σεντόνια ή πετσέτες. Ακολουθείστε την ίδια τακτική.

Σε όλες τις περιπτώσεις, δε βάζουμε το ένα ρούχο πάνω στο άλλο, στις κρεμάστρες. Αφήνουμε αποστάσεις για να κυκλοφορεί ο αέρας και να τον 'αναπνέουν'. Επίσης, τα τεντώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε και έτσι μπορούμε να αποφύγουμε και το σιδέρωμα. Οι μπλούζες κρεμιούνται από τις άκρες και τα παντελόνια από τα μπατζάκια.

Από την εποχή που έγιναν trend οι αφυγραντήρες, έγιναν και ένα επιπλέον εργαλείο για να στεγνώνουν τα ρούχα ό,τι καιρό και αν κάνει είτε βρέχει, είτε χιονίζει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share