Ελληνική πίτα με γιαούρτι και σουσάμι!
Πεντανόστιμη!
Η πιο νόστιμη συντάγη! Ελληνική πίτα με γιαούρτι και σουσάμι! Ιδιαίτερη και έυκολη! Δοκιμάστε την!
Υλικά
20γρ. μαγιά νωπή
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας νερό χλιαρό
100γρ. γιαούρτι
2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κουτ. σούπας σουσάμι λευκό
1 κουτ. σούπας σουσάμι μαύρο
1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου, σπασμένοι
αλάτι
Για συνοδευτικό
200γρ. γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
ξύσμα 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό και τα αφήνετε για 5 λεπτά στην άκρη.
Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, τη μισή ποσότητα λευκό σουσάμι, τη μισή ποσότητα μαύρο σουσάμι, το κολίανδρο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, αρκετά εύπλαστη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και στη συνέχεια τη χωρίζετε σε 6 κομμάτια.
Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγετε το κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενες πίτες, πασπαλίζοντας και από τις δύο μεριές με τα 2 είδη σουσαμιού. Ψήνετε τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε τις πίτες με αρωματικό γιαούρτι που ετοιμάζετε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι με την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα!
Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες και πιο γευστικές συνταγές για εσάς και την παρέα σας! Αυτήν την φορά σας προτείνουμε την τέλεια ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα!
Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτας,
8 τετράγωνες φέτες τυρί,
8 τετράγωνες φέτες ζαμπόν,
6 κουταλιές μπεσαμέλ ή 3-4 κουταλιές μουστάρδα,
1 κρόκο καλά χτυπημένο
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνετε τα δύο φύλλα σφολιάτας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και στρώνετε με αντικολλητική λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
Βάζετε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνετε 3 κουταλιές μπεσαμέλ.
Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε μπεσαμέλ, απλά βάλτε 1-2 κουταλιές μουστάρδα.
Από πάνω τοποθετείτε 4 φέτες τυρί και 4 φέτες ζαμπόν.
Διπλώνετε τη ζύμη και την κλείνετε καλά πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με το άλλο φύλλο.
Αλείφετε τις πίτες με τον κρόκο αβγού και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζαμπονοτυρόπιτα.
Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:
Εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!
Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr