Φρέντυ Γερμανός - Κώστας Χαρδαβέλλας: Η νοσταλγία της Ναταλίας και το «κρυφό» δέσιμο των δύο ανδρών

Πολλά ένωναν τους δύο καταξιωμένους δημοσιογράφους

Πολλοί είναι οι επώνυμοι της τηλεόρασης, των ΜΜΕ και της ελληνικής showbiz που από εχθές αποχαιρετούν τον Κώστα Χαρδαβέλλα, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Η Ναταλία Γερμανού λοιπόν, σήμερα το πρωί της Τετάρτης 18/12, επικοινώνησε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με την εκπομπή Buongiorno του MEGA, και μίλησε με τα ομορφότερα λόγια για τον σπουδαίο δημοσιογράφο. Η ίδια, συγκίνησε με τα λόγια της, καθώς υπηρέτησε πλάι του για πολλά χρόνια στην αρχή της καριέρας της ως ρεπόρτερ, και όπως αποκάλυψε, του χρωστάει πολλά για τη συνεργασία του, και αποτελεί μια από τις πιο δυνατές στιγμές της στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Όταν ο Κ. Χαρδαβέλλας έκανε πολεμική ανταποκρίτρια τη Ν. Γερμανού

Συγκεκριμένα, η Ναταλία Γερμανού είπε: «Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ όταν την διάβασα την είδηση. Σοκαρίστηκα, γνώριζα ότι έδινε πολύ μεγάλη μάχη τα τελευταία χρόνια. Μου ήρθε έτσι πολύ ξαφνικό, πολύ απότομο.Ο Κώστας ήταν είναι και θα είναι πάντα ένας άνθρωπος τον οποίο έχω συνδυάσει με τον πατέρα μου σε εκείνη την εκπομπή του Star που για χάρη του Κώστα ταξίδεψα μαζί με την Μαρία Γιαχνάκη, τη σπουδαία αυτή δημοσιογράφο, με έναν εικονολήπτη και έναν ηχολήπτη οι τέσσερίς μας, με ένα αυτοκινητάκι, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Πήγαμε από την Αθήνα μέχρι το Κούτσεβο.

Με την ευκαιρία διαβάστε την αποκάλυψη για τον Κώστα Χαρδαβέλλα: Ο θάνατός του ανακοινώθηκε χωρίς την άδεια της συζύγου του!

Τον θυμάμαι ακόμα να λέει, Ναταλία, κάνε αυτό για τον Φρέντυ θα του δώσεις πολύ μεγάλη χαρά. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο ώρες, εγώ δεν θέλω να σας κάνω την ηρωίδα, φοβόμουν πάρα πολύ, δεν είμαι καθόλου γενναίο πλάσμα. Και πόσο μάλλον τότε που ήμουν πιο μικρή».

Πράγματι, η Ναταλία Γερμανού κάνει καλά να συνδυάζει τον μεγάλο Κώστα Χαραδαβέλλα με τον πατέρα της Φρέντυ γιατί πολλά ένωναν τους δύο άνδρες: η βαθιά εκτίμηση που είχαν ο ένας στον άλλον, η γνήσια φιλία, η μεγάλη δημοσιογραφική πορεία και η αγάπη για το επάγγελμά τους.

Λαμπρή δημοσιογραφική πορεία

Όπως και ο Κώστας Χαρδαβέλλας και ο Φρέντυ Γερμανός διέπρεψε στον χώρο της δημοσιογραφίας. Πέρασε στο ρεπορτάζ και ξεκίνησε τις πρώτες του συνεντεύξεις. ΤΤαξίδεψε ως ρεπόρτερ της εφημερίδας στο εξωτερικό και γνώρισε σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων και της πολιτικής. Κάλυψε ρεπορτάζ στον Καναδά, τη Ρωσία, την Αφρική και την Αμερική και το 1960 γνώρισε τον Κένεντι, όταν με άλλους δημοσιογράφους του πήραν συνέντευξη για τα πυραυλικά συστήματα. Τη στιγμή που μπήκε στο γραφείο του, ο Κένεντι άφησε ένα βιβλίο από τα χέρια του. Ο Γερμανός που ενδιαφερόταν περισσότερο να μάθει τι διάβαζε ο μελλοντικός πρόεδρος των Ή.Π.Α. παρά για τους πυραύλους, παρατήρησε ότι το βιβλίο που κρατούσε ήταν του Καβάφη. Το 1969 ήταν ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος που βρέθηκε στο ακρωτήριο Κανάβεραλ για να καλύψει τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στο φεγγάρι για λογαριασμό της «Απογευματινής».

Πήρε συνεντεύξεις από τον Τζον Λένον, τη Γιόκο Όνο, την Τζίντζερ Ρότζερς, την Τζόαν Κόλινς, τον Γάλλο συγγραφέα Αμπέρ Καμί και από σχεδόν όλους τους Έλληνες καλλιτέχνες του περασμένου αιώνα. Ο Γερμανός με τον Κόκοτα. Τα πρόσωπα που γνώρισε κατά τη διάρκεια της καριέρας του και τον σημάδεψαν η Κυρά της Ρω, η Κατίνα Παπαδοπούλου και ο Kαπετάν Γιώργης Με το τέλος της χούντας φιλοξένησε στην εκπομπή του «Αλάτι και Πιπέρι» πολλά πρόσωπα της αριστεράς. Τον Μίκη Θεοδωράκη, τη Μελίνα Μερκούρη και τον Ζυλ Ντασέν. Όπως είχε αναφέρει η Μερκούρη όταν πήγε στην εκπομπή του «Ο Ντασέν κατάφερε να με φέρει στην ΕΡΤ αλλά και εσύ. Οφείλω τα πάντα σε έναν Αμερικανό Έλληνα αλλά και σε έναν Γερμανό Έλληνα που έχει μόνο το όνομα». Αυτά τα πρόσωπα ήταν ο λόγος που το 1976 η εκπομπή κόπηκε με κυβερνητική απόφαση παρά τη μεγάλη της επιτυχία. «Τερέζα», «Το δις εξαμαρτείν», «Γράψτο όπως το λέω», «Τζίμυ πάρε ένα φυστίκι», «Γεια σου Έλληνα», είναι μόνο μερικά από τα βιβλία που έγραψε κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής και τηλεοπτικής του καριέρας .

Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να παρουσιάζει δημοφιλείς εκπομπές. Ωστόσο, η αγάπη του για το γράψιμο υπερίσχυε της τηλεόρασης. Για τον λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια της ζωής του αφοσιώθηκε στην έρευνα και στη συγγραφή βιβλίων. Το 1964 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο, «Με συγχωρείτε λάθος» και ακολούθησαν άλλα 24 βιβλία. Πολλά ευθυμογραφήματα, μυθιστορήματα, βιογραφίες και ιστορικές νουβέλες. Έγραφε από τα 17 του χρόνια έως το τέλος της ζωής του το 1999.

Η συγκίνηση της Ναταλίας Γερμανού για τη φιλία του πατέρα της με τον Κώστα Χαρδαβέλλα

Η αφοσιώση των δύο ανδρών και φίλων μεταφέρθηκε και στην ίδια τη Ναταλία Γερμανού, η οποία σε παλαιότερη συνέντευξη του Κώστα Χαρδαβέλλα συγκινήθηκε με την παρουσία του δημοσιογράφου την εκπομπής της.

Ειδικότερα, σε δάκρυα ξέσπασε η Ναταλία Γερμανού, μέσα από την εκπομπή της, «Επιτέλους Σαββατοκύριακο».

Αφορμή στάθηκε ο καλεσμένος της σημερινής εκπομπής, Κώστας Χαρδαβέλλας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για την «μάχη» που έδωσε με τον καρκίνο.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος έγραψε και βιβλίο, το οποίο λέγεται «Το Ζεϊμπέκικο του Νικητή», στο οποίο ουσιαστικά αναφέρεται στην περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του.

Στη συνέχεια προβλήθηκε στην εκπομπή ένα βίντεο από την εκπομπή «Πρεμιέρα» την οποία παρουσίαζε ο δημοσιογράφος το 1995 και είχε ως καλεσμένο τον Φρέντυ Γερμανό.

Σε εκείνη την εκπομπή είχε συμμετάσχει και η Ναταλία σε ένα ρόλο έκπληξη για τον πατέρα της.

Επιπλέον, σε άλλη συνέντευξη του Κώστα Χαρδαβέλλα η συζήτηση πήγε και στον Φρέντυ Γερμανό.

Σας λείπουν κάποιοι άνθρωποι από την τηλεόραση;

Μου λείπει ο Φρέντι Γερµανός, ο Γιάννης ∆ιακογιάννης, µου λείπουν άνθρωποι που έχασαν πρόσφατα τη δουλειά τους όπως αξιόλογοι συνάδελφοι από το Mega, η Όλγα Τρέµη. Μου λείπουν και εκποµπές όπως αυτή του Νίκου Χατζηνικολάου, που πιστεύω ότι θα την ξαναδούµε σύντοµα. Η τηλεόραση δυστυχώς έχει ορφανέψει λόγω των καταστάσεων.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τεράστια συγκίνηση: Όταν ο Κώστας Χαρδαβέλλας έβαλε την Ειρήνη Παππά να ψάλει «Τη υπερμάχω» μέσα στην Αγιά Σοφιά (video)

Γιώργος Παπαδάκης: «Ο Κώστας Χαρδαβέλλας που πάλεψε με τον καρκίνο, κάποια στιγμή πίστεψε ότι τον είχε νικήσει»