"Έγκαυμα" στον μεταλλικό πάτο του τηγανιού; Εξαφανίστε το με 3 σπιτικά υλικά
Μία δοκιμή θα σας πείσει
Τα αδύναμα εγκαύματα που δεν έχουν προλάβει να μετατραπούν σε μαύρη κρούστα μπορούν να αφαιρεθούν από τον πάτο του τηγανιού με μούλιασμα σε νερό και με την προσθήκη ενός ήπιου απορρυπαντικού. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να εξαφανίσετε λεκέδες από εμαγιέ μαγειρικά σκεύη.
Πως μπορείτε να αφαιρέσετε όμως έντονα καψίματα από δύσκολα υλικά όπως η καμμένη καραμέλα; Μην χρησιμοποιήσετε σε καμία περίπτωση πιρούνια ή μαχαίρια και γδάρετε στα σκέυη σας, γιατί υπάρχει λύση και βρίσκεται στην κουζίνα σας.
Μαγειρική σόδα, ξύδι και αλάτι
Το ξύδι βοηθά στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων ζάχαρης σε εμαγιέ γλάστρες και σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα
Η μαγειρική σόδα αφαιρεί τις εναποθέσεις ζάχαρης σε γλάστρες από σμάλτο και μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα
Το αλάτι αφαιρεί γρήγορα την καμένη μαρμελάδα ή μαρμελάδα από οποιοδήποτε πιάτο
Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:
Εμαγιέ τηγάνια και κατσαρόλες: Πως θα εξαφανίσετε λεκέδες και λίπη χωρίς τη χρήση χημικών