Έδωσε την λύση η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα 4 δραστικά κόλπα για να καθαρίσετε την σχάρα του φούρνου ή της ψησταριάς μετά την Τσικνοπέμπτη
Χωρίς την χρήση χημικών
Αν αγαπάτε το BBQ, κάθε εποχή είναι ιδανική για να απολαύσετε το ψήσιμο παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σας! Για να κάνετε το BBQ απόλαυση και όχι αγγαρεία, είναι σημαντικό να κάνετε το καθάρισμα της σχάρας σας εύκολα και οικολογικά!
Και μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζετε το κόλπο με την καμένη σχάρα και τη λεμονόκουπα, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι και υλικά, προκειμένου να καθαρίσετε τη σχάρα της ψησταριάς από καμένα λίπη και υπολείμματα εύκολα, και χωρίς να αφήσετε επικίνδυνα για την υγεία χημικά. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, λοιπόν, παρουσιάζει όλες τις αποτελεσματικές λύσεις για τέλειο καθάρισμα της σχάρας. με την ευκαιρία, δέιτε την συνταγή της για λαχταριστή τυρόπιτα ταψιού.
Με κρεμμύδι
Όπως και με τη λεμονόκουπα, αφήνετε τη σχάρα ψησίματος να κάψει και τρίβετε ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση κατά μήκος της σχάρας.
Με αλουμινόχαρτο και ξύδι
Ψεκάστε ξύδι πάνω στη σχάρα, αφήστε λίγα λεπτά και με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο το οποίο έχετε κάνει μπαλίτσα τρίψτε τη σχάρα.
Με πατάτα και αλάτι
Βγάλτε τη σχάρα από το γκριλ, τοποθετήστε τη σε επίπεδη επιφάνεια, ρίξτε λίγο λάδι εδώ και εκεί για να κολλήσει πάνω του το αλάτι και πασπαλίστε λίγο αλάτι. Κόψτε μια πατάτα σε κομμάτια και τρίψτε τη σχάρα.
Με σόδα
Βρέξτε τη σχάρα με λίγο ξύδι ή λίγο χυμό λεμονιού. Πασπαλίστε μαγειρική σόδα. Αφήστε λίγα λεπτά. Τρίψτε ή με τη λεμονόκουπα ή με ένα βουρτσάκι.
Πηγή: argiro.gr
Κόψτε το αλουμινόχαρτο σε κομμάτια και βάλτε πανω πατάτες με κοτόπουλο - Μετά το ψήσιμο θα πάθετε το απόλυτο γευστικό σοκ
Μία γευστική συνταγή για κοτόπουλο λουκούμι, όπως δεν το έχετε γευτεί ξανά.
Μετά από δοκιμές σε ταψιά, πυρέξ, κεραμικά, με ή χωρίς καπάκι, θα λατρέψετε αυτή την απλή συνταγή με σίγουρο αποτέλεσμα και σημαντικό όπλο το αλουμινόχαρτο. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να διώξετε την σκουριά από το σίδερο.
Υλικά
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 στήθη κοτόπουλο
- 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά μουστάρδα με σπόρους
- Ξηρό θυμάρι και δενδρολίβανο
- Ξύσμα 1 λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
- Πατάτες baby
- 1 λεμόνι σε φετούλες
- Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τις μουστάρδες, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού
- Προσθέστε αλάτι, πιπέρι
- Κόψτε 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
- Κόψτε τις πατάτες στα 4 ή στα 2 αν είναι μικρές και τοποθετήστε τις στο κέντρο κάθε αλουμινόχαρτου
- Ρίξτε στις πατάτες λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Βάλτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο μπολ με τις μουστάρδες, γυρίστε το να πάρει καλά
- Βάλτε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες, και στα 4 αλουμινόχαρτα
- Τοποθετήστε στην κορυφή τις φετούλες λεμονιού
- Κλείστε το αλουμινόχαρτο, προσθέστε λίγο αν χρειάζεται σε κάθε πακέτο και βάλτε τα όλα σε ένα ταψάκι
- Αφήστε το να ψηθεί 45 λεπτά, χαμηλώστε λίγο την ένταση στους 180 βαθμούς
- Ανοίξτε στο τέλος τα πακέτα και ψήστε για 3-4 λεπτά να καραμελώσει από πάνω
- Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε μαϊντανό
Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr: