Ανάρτηση «φωτιά» Σάκη Αρναούτογλου - Κάθετος για τον επικείμενο καύσωνα

Τα προειδοποιητικά λόγια του έμπειρου μετεωρολόγου

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Το πρώτο κύμα καύσωνα στην Ελλάδα πλησιάζει, με τις θερμοκρασίες μάλιστα να αγγίζουν και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το θερμόμετρο θα ανέβει πολύ και ότι η ακραία αυτή ζέστη θα διαρκέσει έως και δέκα ημέρες.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες

Ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει στο Facebook του:

«Η θερμοκρασία το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά!

Φίλες και φίλοι!

Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την επεξήγηση στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ γιατί όπως είναι φυσικά ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!!

Για ότι νεότερο από Δευτέρα το απόγευμα στις 17:45 και στις 20:00 στα δεκαπεντάλεπτα δελτία καιρού της ΕΡΤ3

Για να μη χάνετε τον...καιρό σας.

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου»

Η θερμοκρασία το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά! Φίλες και φίλοι! Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, July 9, 2023

«Βόμβα» από τα Μερομήνια - «Το κέντρο της Αθήνας θα βουλιάξει...»

Τα μερομήνια είναι οι δώδεκα πρώτες ημέρες του Αυγούστου κατά τις οποίες σύμφωνα με την παράδοση κάποιοι μπορούν να προβλέψουν τον καιρό για τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Τα μερομήνια είναι οι δώδεκα πρώτες ημέρες του Αυγούστου κατά τις οποίες σύμφωνα με την παράδοση κάποιοι μπορούν να προβλέψουν τον καιρό για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Η λέξη προέρχεται από το «μέρα» και «μήνας» καθώς σε κάθε μέρα από αυτές αντιστοιχεί ένας πλήρης κύκλος του φεγγαριού ή αλλιώς ένας μήνας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη που δίνουν για το φετινό καλοκαίρι τουλάχιστον για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η χώρα θα θυμίζει «καμίνι», αφού οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ για τον Ιούνιο προβλέπουν μία σχετική αστάθεια με βροχές και καταιγίδες. Ας δούμε παρακάτω πώς θα είναι ο καιρός κατά τους τρεις μήνες του καλοκαιριού σύμφωνα με τα Μερομήνια για το 2023.

Παράλληλα, προειδοποιεί για 10ήμερο καύσωνα ο Γιάννης Καλλιάνος - Πότε και πού θα δούμε τα πρώτα 40άρια

Μερομήνια 2023: Ο καιρός του καλοκαιριού

ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΙΟΥΛΙΟΣ 2023

Την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου η καλοκαιρία θα συνεχιστεί. Ήπιες έως και υψηλές θερμοκρασίες τοπικά στα νότια και την Κρήτη. Την Τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, εκτός από μερικές αστάθειες που θα παρατηρηθούν στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα εμφανιστούν στην Πελοπόννησο και στα δυτικά της χώρας.

Τα πρώτα 40ρια θα δούμε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ενώ μπορεί να ξεπεράσει και τους 40 σε πολλές περιοχές. Ο κινδυνος πυρκαγιάς αναμένεται ιδιαίτερα υψηλός με την ζέστη να προκαλεί ένα εκρηκτικό μείγμα σε συνδυασμό με τον αέρα και την υγρασία. Πιθανότητα για μπόρες στην Μακεδονία.

ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

Γεμάτες παραλίες σε όλη τη χώρα κατά τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, που παραδοσιακά αποτελεί και την περίοδο με τις περισσότερες άδειες για τους εργαζόμενους. Καύσωνας θα πλήξει όλη τη χώρα, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα πιθανή είναι και η εμφάνιση αφρικανικής σκόνης. Τον Δεκαπενταύγουστο πάντως θα έχουμε αρκετή ζέστη και απουσία ανέμων.

Στο δεύτερο μισό του Αυγούστου ο καιρός αναμένεται ζεστός και υγρός στα νοτιοανατολικά και ανατολικά τμήματα της χώρας. Πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει στη Μακεδονία. Είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Οι εκδρομείς του Αυγούστου πάντως αναμένεται να επιστρέψουν στο κλεινόν άστυ με νοτιάδες και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αφοπλιστικά τα Μερομήνια: «Σκάνε καταιγίδες και κάτι πολύ περιέργο...»

Συναγερμός Γιάννη Καλλιάνου για 7 περιοχές: «Θα σημειωθούν τοπικές μπόρες μικρής χρονικής διάρκειας...» (Video)