Αποτροπιασμός για νέα κτηνωδία στην Πρέβεζα: Έσερνε αδέσποτο σκύλο με το ποδήλατό του - Κατέληξε το άτυχο ζώο
Συνελήφθη ο δράστης
Νέα περιστατικό κακοποίησης ζώου στη χώρα μας, αυτή τη φορά στην Πρέβεζα. Ένας σκύλος εντοπίστηκε νεκρός καθώς σερνόταν από άνδρα ενώ εκείνος έκανε ποδήλατο!
Όπως αναφέρει το epirus-tv-news.gr, ο άνδρας συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής (08/07) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί διερεύνησαν καταγγελία που είχε γίνει και έτσι διαπίστωσαν την κακοποίηση του ζώου.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ λίγη ώρα αργότερα, και ενώ στο σημείο του συμβάντος είχε κληθεί και αρμόδια δημοτική υπηρεσία για την περισυλλογή και φροντίδα του ζώου, ο σκύλος δυστυχώς κατέληξε.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού, που ενήργησε την προανάκριση, παραγγέλθηκε κτηνιατρική εξέταση του ζώου και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Αποτροπιασμός: Κτηνοτρόφος ακρωτηρίασε σκύλο και τον έδεσε σε κάδο απορριμμάτων (video)
Μεγαλώνει η λίστα με κακοποιήσεις ζώων το τελευταίο διάστημα, με κτηνοτρόφο που ακρωτηρίασε σκύλο και τον έδεσε σε κάδο απορριμμάτων.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ρέθυμνο, όπου ένας σκύλος βρέθηκε δεμένος με σκοινί να αιμορραγεί στους κάδους των σκουπιδιών έξω από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Κρήτης.
Συγκεκριμένα, η εικόνα του σκύλου σόκαρε σε μεγάλο βαθμό ακόμη και τον κτηνίατρο, στον οποίο μετέφεραν τον σκύλο, οι εθελόντριες της φιλοζωικής ομάδας «Νοιάζομαι». Από ό,τι φαίνεται το βελγικό λυκόσκυλο ακρωτηριάστηκε στα αφτιά του από τον κτηνοτρόφο.
Πώς κατέληξε δεμένος στους κάδους
Φαίνεται πως ένας κτηνοτρόφος ήθελε να του κόψει τα αφτιά, και μόλις είδε ότι η αιμορραγία δε σταματάει, και υπήρχε και το ενδεχόμενο μόλυνσης του ζώου, αποφάσισε να το παρατήσει προκειμένου να το αναλάβει κάποιος άλλος.
Το σκυλάκι ονομάστηκε Μπρούνο και παρά τα όσα πέρασε είναι καλά στην υγεία του, είναι πολύ φιλικό και ψάχνει σπίτι.
Οι αρχές αναζητούν τον κτηνοτρόφο.
Η ανακοίνωση της Φιλοζωικής
Σε γραπτή δήλωση τους τα μέλη της φιλοζωικής Ομάδας Σείριος Ηρακλείου αναφέρονται τόσο στα δυο αυτά περιστατικά που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα όσο και ευρύτερα στη μεγάλη πληγή που αποτελούν τα βαρελόσκυλα στην Κρήτη, καταλύοντας κάθε έννοια πολιτισμού και ανθρωπιάς. Θυμηθείτε: Κέρκυρα: Ελεύθερος υπό όρους ο 76χρονος αμαξάς για τον θάνατο του αλόγου - Αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις (video)
«Τα δυο απαράδεκτα περιστατικά που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα, με τον βάναυσο ακρωτηριασμό του βελγικού λυκόσκυλου στο Ρέθυμνο και το βάρβαρο ευνουχισμό με δεματικό, σκυλιού που βρέθηκε στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, είναι απόλυτα καταδικαστέα. Όσο και ο πυροβολισμός αδέσποτου στην Αγία Βάρβαρα, που ακρωτηριάστηκε για να σωθεί η ζωή του.
Είναι ενδεικτικά και μόνο για μια κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο για την κοινωνία μας. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους εθελοντές της ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ -ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ που διαχειρίζονται το περιστατικό, όσο και τα συγχαρητήρια μας στους πολίτες που αποφάσισαν να υιοθετήσουν το βασανισμένο σκυλάκι που βρέθηκε στην Αμμουδάρα.
Ως εθελοντές γνωρίζουμε καλά πως περιστατικά όπως τα συγκεκριμένα, αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου μπροστά στην κατάσταση που επικρατεί στην ύπαιθρο της Κρήτης. Η εικόνα με τα βαρελόσκυλα στις ερημιές καταλύει κάθε έννοια πολιτισμού και ανθρωπιάς, ενώ αποτελεί φαινόμενο που ανατροφοδοτεί αδιάκοπα και τον αριθμό των αδέσποτων που καταλήγουν στον αστικό ιστό των πόλεων της Κρήτης. Τα εξαθλιωμένα ζώα που συναντούν καθημερινά τουρίστες, πολίτες και εθελοντές στις ορεινές περιοχές της Κρήτης είναι αναρίθμητα.
Σκυλιά όπως ο άτυχος Μπρούνο, και το σκυλί που βρέθηκε στην Αμμουδάρα, ακρωτηριασμένα βάναυσα, δεμένα σε βαρέλια και παραπήγματα, χωρίς τροφή και στοιχειώδη περίθαλψή να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα. Οι καταγγελίες πέφτουν στο κενό, αφού δεν υπάρχει πουθενά υποδομή για να φιλοξενηθούν τα ζώα ακόμη και αν διαταχθεί η αφαίρεση τους.
«Οι καταγγελίες πέφτουν στο κενό, αφού δεν υπάρχει πουθενά υποδομή για να φιλοξενηθούν τα ζώα»
Σκυλιά όπως ο άτυχος Μπρούνο, και το σκυλί που βρέθηκε στην Αμμουδάρα. ακρωτηριασμένα βάναυσα, δεμένα σε βαρέλια και παραπήγματα, χωρίς τροφή και στοιχειώδη περίθαλψή να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα. Οι καταγγελίες πέφτουν στο κενό, αφού δεν υπάρχει πουθενά υποδομή για να φιλοξενηθούν τα ζώα ακόμη και αν διαταχθεί η αφαίρεση τους.
Είναι ώρα η πολιτεία και οι τοπικές αρχές να βάλουν βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο με αυστηρούς αστυνομικούς ελέγχους, με προγράμματα ενημέρωσης με το συντονισμό της περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο κατώφλι του οποίου εξελίχθηκε το ύστατο περιστατικό, με με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για να εκλείψουν μεσαιωνικές πρακτικές που αποτελούν όνειδος.
Η πολιτεία και τα θεσμικά όργανα δεν μπορεί να «σαστίζουν» μπροστά στην πληθώρα των κρουσμάτων και να τα αντιμετωπίζουν «ενδεικτικά», μόνο σε περιπτώσεις κραυγαλέες όπου μετρά ο βαθμός της δημοσιότητας που λαμβάνουν».
Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:
Αδιανόητο περιστατικό στο Παγκράτι: Ασυνείδητη κατάβρεχε μωρά γατάκια για να τα πνίξει
Φρίκη στην Πάτρα: Βουτούσε στη θάλασσα σκύλο δεμένο με αλυσίδα - Συνελήφθη για κακοποίηση ζώου