Σάλος στη Θεσσαλονίκη: Ιερέας εμπλέκεται σε οικονομικά και σ@ξουαλικά σκάνδαλα - Τι απαντά η Ιερά Μητρόπολη (video)
Σωρεία γραπτών και προφορικών καταγγελιών σε βάρος του
Σοκάρει η είδηση ότι κατηγορίες για υφαρπαγή χρημάτων από δωρεές και εμπλοκής σε σ@ξουαλικά σκάνδαλα βαραίνουν ιερέα στη Θεσσαλονίκη. Συγχρόνως στη Ρόδο: Τουρίστας καταγγέλλει ιερέα ότι τον άλειψε γυμνό με λάδι - «Μου έβαλε στα γεννητικά όργανα»
Οι καταγγελίες αφορούν ιερέα ναού στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα. Στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχουν φτάσει τρεις γραπτές καταγγελίες από πιστούς που αναφέρονται στη συγκεκριμένη δράση του.
Η πρώτη αφορά ποσό 5.000 ευρώ, το οποίο δεν επιστράφηκε ποτέ. Η δεύτερη από μία οικογένεια για ποσό 20.000 ευρώ, για το οποίο είχε υποσχεθεί ο ιερέας ότι θα το επιστρέψει μέχρι το τέλος του 2022, αλλά δεν το έκανε και η τρίτη, από μία εταιρεία, που στη συνέχεια διαλύθηκε, χωρίς να αναφέρεται στην καταγγελία συγκεκριμένο ποσό.
Ζητούσε να του δανείσουν χρήματα
Ωστόσο, η Μητρόπολη δέχθηκε και σειρά προφορικών καταγγελιών από πιστούς για ποσά που δανείστηκε ο ιερέας, το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η Μητρόπολη ζήτησε από τους προφορικώς καταγγέλλοντες να τις κάνουν και γραπτώς, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.
Σύμφωνα με τις προφορικές καταγγελίες, ο ιερέας ζητούσε για διάφορους λόγους από τους πιστούς να του δανείσουν χρήματα. Σε κάποιους είπε, μάλιστα, ότι θέλει τα χρήματα, για να γίνει μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και μετά την εκλογή του θα τους τα επέστρεφε.
Εμπλέκεται και σε σ@ξουαλικά σκάνδαλα
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου, όλα άρχισαν το 2018, όταν ο συγκεκριμένος ιερέας καρπωνόταν τα χρήματα από δωρεές επιχειρηματιών και τα χρησιμοποιούσε για άλλους σκοπούς από αυτούς που είχαν προσφερθεί.
Συγκεκριμένα, αρκετοί επιχειρηματίες έδιναν δωρεές στη συγκεκριμένη ενορία, τα οποία ο ιερέας φέρεται να τα χρησιμοποιούσε όχι μόνο για να αυξήσει την προσωπική του περιουσία αλλά και για σκοπούς που σχετίζονταν με σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.
Αναμένεται η δίωξη του ιερέα
Σε άμεση συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές βρίσκεται η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στις οποίες έχει ήδη δώσει, όποιο στοιχείο έχει υποπέσει στην αντίληψή της, στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας της υπόθεσης.
Ακόμη, αναμένεται άμεσα να ασκηθεί ποινική δίωξη στον ιερέα, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν και οι προβλεπόμενες εκκλησιαστικές διαδικασίες, δηλαδή ανακρίσεις και από τα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα.
Τι απαντά η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η αστυνομία ερευνά ήδη την υπόθεση, με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να απαντά στα δημοσιεύματα που έκαναν την αποκάλυψη ως εξής: «Επιθυμούμε να ενημερώσουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα και, μετά την ενημέρωση για τη διενέργεια προανάκρισης, υπάρχει άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα εκκινούνται πλέον και οι αντίστοιχες κανονικές εκκλησιαστικές διαδικασίες σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τα σχετικά Νομοθετήματα».
Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr: