Βρέφος εννέα μηνών δέχτηκε επίθεση με καυτό καφέ σε πάρκο: Υποβλήθηκε σε δύο χειρουργεία - «Τα κλάματα, ο πόνος…»

Το μωρό έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα και οι πληγές του δύσκολα θα επουλωθούν πλήρως

Επίθεση με καυτό καφέ δέχτηκε ένα βρέφος μόλις εννέα μηνών από άγνωστο άνδρα, με συνέπεια να υποβληθεί σε δύο χειρουργεία, ενώ ακόμα οι πληγές του δεν έχουν επουλωθεί.

Ο μικρός Λούκα και η μητέρα του βρίσκονταν στο πάρκο Χάνλον του Μπρίσμπεϊν στο Στόουνς Κόρνερ, όταν ένας άνδρας φέρεται να πλησίασε το ζευγάρι πριν ρίξει καυτό καφέ πάνω στο μωρό και στη συνέχεια τραπεί σε φυγή.

Το βρέφος υπέστη σοβαρά εγκαύματα από την τρομακτική επίθεση και υποβλήθηκε στην πρώτη από τις αναμενόμενες πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις την περασμένη Παρασκευή, μεταξύ άλλων για να διαπιστωθεί εάν θα χρειαζόταν μόσχευμα δέρματος.

Η μητέρα του αγοριού έγραψε στο Instagram το Σάββατο ότι «τα εγκαύματα κάτω από τον λαιμό και το στήθος του Λούκα θα του αφήσουν σημάδια και ενδεχομένως θα χρειαστούν δερματικά μοσχεύματα», ενώ μια νέα χειρουργική επέμβαση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

Πρόσθεσε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά όσο θα ήθελε, αλλά χαίρεται που «το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου, των χεριών και των ποδιών του μωρού θα επουλωθούν».

Δείτε επίσης: Στην εντατική βρέφος 5 μηνών και 10χρονο παιδάκι: Προσβλήθηκαν από το μικρόβιο της σαλμονέλας

«Δυσκολεύτηκα πραγματικά να αντιμετωπίσω αυτό που συμβαίνει στον Λούκα, τα κλάματα, ο πόνος… Μετά από οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει, επανέρχεται η τραυματική στιγμή», έγραψε η γυναίκα στο Instagram.

Ευχαριστώντας τον σύντροφό της για την υποστήριξή του, πρόσθεσε: «Συνεχές φλας μπακ… Νιώθω σαν μια αβοήθητη μητέρα αυτή τη στιγμή, που δεν μπορεί να υποστηρίξει τον γιο της όπως θέλει… Αγαπώ τα αγόρια μου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο».

Όπως αναφέρει η nypost, η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τον άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με περιγραφές, είναι ηλικίας μεταξύ 30-40 ετών, με μαυρισμένο δέρμα και φορούσε μαύρο καπέλο, γυαλιά, πουκάμισο και σορτς.

Ο ντετέκτιβ της Αστυνομίας του Κουίνσλαντ, Πολ Ντάλτον, περιέγραψε την επίθεση «σχεδόν σαν ενέδρα», ενώ ο πρωθυπουργός Στίβεν Μάιλς είπε ότι είχε ενημερωθεί για τη φερόμενη επίθεση.

«Το μωρό είναι καλά στο νοσοκομείο και είμαι βέβαιος ότι οι γιατροί μας έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά φροντίζοντάς το… Ξέρω ότι η Αστυνομία μας εργάζεται σκληρά για να συλλάβει τον δράστη», είπε ο Μάιλς.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αγωνία για την παλαιοχριστιανή μητέρα και το βρέφος: «Την κυνηγούσαν πάνω στα βουνά» - Αυτό είναι το νέο σπίτι της οικογένειας

H μητέρα του κοριτσιού που έφυγε από τον παιδικό σταθμό και βγήκε στο δρόμο: »Της εμπιστεύτηκα το παιδί μου» - Στον εισαγγελέα η βρεφονηπιοκόμος