Τόσο απλές… τόσο υπέροχες! Συνταγή για τέλειες τηγανητές πατάτες

Θα σας ξετρελάνουν!

Λίγα υλικά είναι ικανά να σε απογειώσουν γευστικά! Ποιος, άλλωστε, αντιστέκεται σε τραγανές, τηγανητές πατάτες; Διαβάστε την συνταγή στο Athensmagazine.gr!

Υλικά

  • 4 πατάτες
  • Αλάτι χοντρό
  • 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Σπορέλαιο για βαθύ τηγάνισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες μας. Σε ένα ταψί φούρνου, ρίχνουμε χοντρό αλάτι μέχρι να καλύψει τον πάτο του. Προσθέτουμε μέσα τις πατάτες ολόκληρες. Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας. Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 20 λεπτά. Τρίβουμε τις πατάτες με τα χέρια μας να φύγει το επιπλέον αλάτι.

Μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Πρώτα τις κόβουμε στη μέση και μετά κάθε κομμάτι το κόβουμε σε 3 μικρότερα. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι μέχρι να φτάσει τους 180 βαθμούς.

Μόλις είναι έτοιμο, προσεχτικά τοποθετούμε τις πατάτες μέσα στο λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Ψιλοκόβουμε δεντρολίβανο.

Σε ένα μπολ, βάζουμε 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Με την αράχνη, αφαιρούμε τις πατάτες και έτσι όπως είναι καυτές τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε ζεστές. Μπορούμε να τις συνοδέψουμε με συνταγές για κρέας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Λιώνει τις πατάτες και ρίχνει μέσα μαγιονέζα - Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει

Κόβει μια πατάτα στη μέση και τρίβει την σχάρα - Ο λόγος δεν είναι αυτός που φαντάζεστε!