Αναστεναγμός με αυτά τα κεφτεδάκια: Το υλικό στον κιμά που θα τα κάνει να σας πάρουν το μυαλό

Γεύση που ξεμυαλίζει

Όλοι μεγαλώσαμε με τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, με αυτά τα ζουμερά λαχταριστά κεφτεδάκια που μοσχοβολούσαν το σπίτι. Ποιό ήταν το μυστικό που τα έκανε τόσο νόστιμα; Ποιό ήταν το υλικό που τα απογείωνε; Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για vegan κεφτέδες.

Μπορεί να μην γνωρίζουμε το κόλπο της γιαγιάς, αλλά ξέρουμε ποιό είναι το υλικό που θα τα κάνει θεσπέσια.

Expand player

Αν θέλετε να αναστενάζουν όσοι τα δοκιμάζουν και το άρωμα τους να ξεμυαλίζει τους πάντες, ένα είναι το μυστικό! Λίγο ούζο στον κιμά.

Μην παραλείψετε το ούζο, γιατί είναι αυτό που δίνει την ένταση καθώς και τη γλύκα του ούζου στα κεφτεδάκια, κάνοντάς τα μοναδικά και ακαταμάχητα. Άλλωστε αυτό κάνει και την διαφορά στη μοναδική τους γεύση. Κλείστε τα μάτια και θυμηθείτε τα κεφτεδάκια που φάγατε το καλοκαίρι στο νησί, στις διακοπές σας! Ακόμα τα θυμάστε!

"Κολασμένα" κεφτεδάκια: Ψήστε τα στον φούρνο και κάντε την διαφορά με 1 υλικό "έκπληξη"

Ανάλαφρα και ζουμερά ψητά κεφτεδάκια κοτόπουλου με τρυφερά κολοκυθάκια και δροσερή γιαουρτοσάλτσα. Απίθανα! Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να βγουν αφράτα και τραγανά τα κεφετεδάκια χωρίς τηγάνισμα.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 600 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου, κρύος από το ψυγείο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κολοκύθι τριμμένο, ελαφρά αλατισμένο και καλά στραγγισμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. ψωμί χωριάτικο, μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί και τα κεφτεδάκια
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη γιαουρτοσάλτσα

  • 250 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  • 15 ml μέλι
  • 15 ml χυμός λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, χοντροκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σφάλμα στα μπιφτέκια: Το λάθος στο μαγείρεμα του κιμά που καταστρέφει την γεύση τους

Βάζετε ψωμί στον κιμά για τα μπιφτέκια; Δεν φαντάζεστε τι κακό προκαλεί!