Ούτε μυρωδικά, ούτε αυγό: Τα 2 υλικά στην ζύμη του κιμά που θα κάνουν τους κεφτέδες... υπέρτατους
Αποτέλεσμα που «λιώνει» στο στόμα
15.01.2024
/
14:24
Αθάνατοι ελληνικοί κεφτέδες! Το comfort food όλων των εποχών του χρόνου, από τα cozy βράδια του χειμώνα, μέχρι τα καλοκαιράκια στα ταβερνάκια του νησιού. Είναι αδιαμφισβήτητα το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Με την ευκαιρία, δείτε το «χρυσό» υλικό στην ζύμη του κιμά για ζουμερό και αφράτο μπιφτέκι.
Ποιά είναι η σωστή τεχνική όμως για να πετύχετε το απόλυτο γευστικό αποτέλεσμα;
Ακολουθήστε αυτή την συνταγή και δεν θα χάσετε:
- 1 κιλό χοιρινό κιμά από σπάλα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- 2 αυγά
- 1/2 πρέζα μπαχάρι, σε σκόνη
- 1 γεμάτη πρέζα ανθό αλατιού
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, τριμμένη
- 100 γρ. ψωμί τοστ χωρίς την κόρα, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
- 2 κουτ. σούπας νερό κρύο
- 150 γρ. αλεύρι, για το τηγάνισμα
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη μπασίνα ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να βγουν όλες οι γεύσεις των υλικών.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γεμάτο κατά το 1/3 σε ύψος με ελαιόλαδο. Παράλληλα, πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος που μας αρέσει, τους αλευρώνουμε καλά, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά γυρίζοντάς τους απ’ όλες τις πλευρές.
- Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια τους. Τους σερβίρουμε συνοδεύοντάς τους με τη δροσερή σαλάτα μαϊντανού.
Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:
Κεφτεδάκια σαν «αφρός»: Το κόλπο πριν το ζύμωμα του κιμά που θα καθορίσει το γευστικό αποτέλεσμα