Τα πιο αφράτα μπιφτέκια δεν είναι στο φούρνο: Ζουμερή νοστιμιά βγαλμένη από air fryer

Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας

Τα μπιφτέκια είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Είστε στο φούρνο είτε στο τηγάνι είναι θεσπέσια. Αλλά πρόλαβες να τα φτιάξεις στο air fryer; Αν όχι τρέξε να κάνεις αυτή τη συνταγή. Θα ξετρελαθείς με τη γεύση τους. Ούτε σταγόνα λάδι!

Διαβάστε επίσης: Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια με πατάτες: Το μυστικό στο κιμά που τα κάνει καλύτερα και από της γιαγιάς

Expand player

Υλικά

  • 300 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχάρι & χοιρινό)
  • 90 γρ. ψωμί του τοστ
  • 1 τμχ. αυγό (μικρό)
  • 30 γρ. γάλα
  • 1 τμχ. κρεμμύδι (μικρό)
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. θυμάρι (ξερό)
  • ½ σκ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180 °C
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το ψωμί και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ψίχουλα
  • Συνεχίζουμε στο μπλέντερ και με το κρεμμύδι μας.
  • Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το σκόρδο (αν έχουμε πρέσα ακόμα καλύτερα).
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μας μαζί με τον κιμά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα μαζί. Βάλτε αρκετό αλάτι γιατί το χρειάζεται ο κιμάς.

  • Στη συνέχεια πλάθουμε σε μπιφτέκια, ίδιου μεγέθους.
  • Αλείφουμε τον πάτο του κάδου μας με λίγο λάδι και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας. Προσέχουμε πάντα να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Αν είναι πολλά τα ψήνουμε σε περισσότερες δόσεις.
  • Ψήνουμε για 6 λεπτά στους 180 °C.
  • Στα 6 λεπτά γυρνάμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε για ακόμα 6 λεπτά.
  • Αν έχουμε θερμόμετρό κοιτάμε το εσωτερικό από τα μπιφτέκια μας να έχει φτάσει τους 72 °C
  • Όταν έχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα τα μπιφτέκια μας θα είναι έτοιμα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Θεϊκά μπιφτέκια: Το έξυπνο κόλπο με το μπουκάλι για να «απογειώσετε» τη γεύση του κίμα

Σκληρά μπιφτέκια: Το υγιεινό μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για αφράτο και ζουμερό αποτέλεσμα