Τα πιο αφράτα μπιφτέκια δεν είναι στο φούρνο: Ζουμερή νοστιμιά βγαλμένη από air fryer
Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας
30.06.2024
/
12:38
Τα μπιφτέκια είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Είστε στο φούρνο είτε στο τηγάνι είναι θεσπέσια. Αλλά πρόλαβες να τα φτιάξεις στο air fryer; Αν όχι τρέξε να κάνεις αυτή τη συνταγή. Θα ξετρελαθείς με τη γεύση τους. Ούτε σταγόνα λάδι!
Διαβάστε επίσης: Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια με πατάτες: Το μυστικό στο κιμά που τα κάνει καλύτερα και από της γιαγιάς
Υλικά
- 300 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχάρι & χοιρινό)
- 90 γρ. ψωμί του τοστ
- 1 τμχ. αυγό (μικρό)
- 30 γρ. γάλα
- 1 τμχ. κρεμμύδι (μικρό)
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. θυμάρι (ξερό)
- ½ σκ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180 °C
- Βάζουμε στο μπλέντερ το ψωμί και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ψίχουλα
- Συνεχίζουμε στο μπλέντερ και με το κρεμμύδι μας.
- Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το σκόρδο (αν έχουμε πρέσα ακόμα καλύτερα).
- Βάζουμε όλα τα υλικά μας μαζί με τον κιμά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα μαζί. Βάλτε αρκετό αλάτι γιατί το χρειάζεται ο κιμάς.
- Στη συνέχεια πλάθουμε σε μπιφτέκια, ίδιου μεγέθους.
- Αλείφουμε τον πάτο του κάδου μας με λίγο λάδι και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας. Προσέχουμε πάντα να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Αν είναι πολλά τα ψήνουμε σε περισσότερες δόσεις.
- Ψήνουμε για 6 λεπτά στους 180 °C.
- Στα 6 λεπτά γυρνάμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε για ακόμα 6 λεπτά.
- Αν έχουμε θερμόμετρό κοιτάμε το εσωτερικό από τα μπιφτέκια μας να έχει φτάσει τους 72 °C
- Όταν έχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα τα μπιφτέκια μας θα είναι έτοιμα.
Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:
Θεϊκά μπιφτέκια: Το έξυπνο κόλπο με το μπουκάλι για να «απογειώσετε» τη γεύση του κίμα
Σκληρά μπιφτέκια: Το υγιεινό μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για αφράτο και ζουμερό αποτέλεσμα