Η συνταγή της αείμνηστης Βέφας Αλεξιάδου: Τα 8 μυστικά για τα πιο τέλεια μελομακάρονα
Θα σας ξετρελάνει
Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά! Αν ανήκεις σε εκείνους που προτιμούν να φτιάχνουν μόνοι τους τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, η αείμνηστη τηλεμαγείρισσα, Βέφα Αλεξιάδου, μας είχε αφήσει... διαθήκη! Με αυτά, θα καταφέρεις να δημιουργήσεις τα τέλεια μελομακάρονα που θα κάνουν όλους να … γλείφουν τα δάχτυλά τους!
Η Βέφα Αλεξιάδου λοιπόν είχε γράψει στο παρελθόν: “Σημα κατατεθεν της χριστουγεννιατικης κουζινας τα μαλομακαρονα! Κομμενα σε καρδουλες, δηλωνουν την αγαπη με την οποια προσφερονται! Απο την κουζινα μου στην κουζινα σας φιλες και φιλοι μου!
Δείτε επίσης: Αφράτο και μυρωδάτο: Υπέροχη συνταγή για κέικ με γεύση μελομακάρονο
Λιγα μυστικα για πληρη επιτυχια
- Καθολου ζυμωμα! Ανακατεμα με το κουταλι ωσπου να ενωθουν τα υγρα με το αλευρι!
- Το φυλλο ζυμης 1 εκ. Κοβουμε με κουπ-πατ.
- Ψησιμο ωσπου να παρουν βαθυ καστανο χρωμα.
- Το σιροπι, αφου μαζευτει προς τα ακρα ο αφρος, μονο 5 λεπτα βρασιμο.
- Το σιροπι βραστο το ριχνουμε μολις τα βγαλουμε απο το φουρνο.
- 2 ωρες μετα, οταν σχεδον εχουν πιει ολο το σιροπι τα γυριζουμε τα πανω κατω, και τα αφηνουμε ετσι ως την επομενη μερα.
- Τα καρυδια οχι σκονη. Ελαφρα χοντροκομμενα.Παιρνουμε τα μελομακαρονα ενα ενα τα γυριζουμε, κι οπως ειναι μελωμενη η επιφανεια τα πασπαλιζουμε με μια κουταλια καρυδια.
- Το πιο σημαντικο! Σωστο μετρημα των υλικων!
Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:
Αυθεντική συνταγή αυγολέμονο: Η κοτόσουπα της γιαγιάς
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μπάρμπεκιου