Θεσπέσιος μεζές: Σαλιγκάρια γιαχνί

Ό,τι καλύτερο!

Αν θες να κάτσεις στο μπαλκόνι σου με ένα ποτήρι τσίπουρο ή ούζο (μόλις ζεστάνει βέβαια λίγο ο καιρός εε) μην αρκεστείς στο να το συνοδεύσεις με τυρί και ελιές (κάτι που θα έκανε ο μπαμπάς μου), εμείς σου έχουμε τον καλύτερο μεζέ!

Δείτε επίσης: Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές: Χταποδάκι στα κάρβουνα

Σαλιγκάρια γιαχνί

Υλικά

  • 1 κιλό έτοιμα καθαρισμένα σαλιγκάρια
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 ώριμη ντομάτα, περασμένη από το μούλτι
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Λίγο μπαχάρι
  • ½ κούπα κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τις φέτες πράσινης πιπεριάς και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Ξεπλένουμε καλά τα σαλιγκάρια σε άφθονο νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε την ντομάτα που έχουμε περάσει από το μούλτι και τον πελτέ ντομάτας.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ρίγανη, μπαχάρι, το κόκκινο κρασί, τα φύλλα δάφνης και το νερό.

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 30 λεπτά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ο απόλυτος μεζές: Μπουγιουρντί ή αλλιώς φέτα ψητή στο αλουμινόχαρτο

Στρώστε το τραπέζι: Πεντανόστιμοι κεφτέδες με μοσχαρίσιο κιμά και «τουρλού» λαχανικών