Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2025

Παγκόσμια Ημέρα Κρουασάν: 5 διευθύνσεις με τα καλύτερα της Αθήνας!

Η τέχνη του κρουασάν στα πιο must visit σημεία της πρωτεύουσας

30 Ιανουαρίου 2025 14:04
Παγκόσμια Ημέρα Κρουασάν: 5 διευθύνσεις με τα καλύτερα της Αθήνας!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Σίγουρα δεν μιλάμε για την πιο παραδοσιακή, ούτε την πιο χαρακτηριστική γεύση που μπορεί να βρει κανείς στην πρωτεύουσα. Παρόλο, ωστόσο, που πρόκειται για ένα ξενόφερτο έδεσμα, τα τελευταία χρόνια η τέχνη του κρουασάν έχει εξελιχθεί σημαντικά και στην Αθήνα.

Το αποδεικνύουν άλλωστε οι όλο και περισσότερες στάσεις, που υπόσχονται να μας προσφέρουν το τέλειο κρουασάν με ό,τι γέμιση και γεύση επιθυμεί ο καθένας μας.

Γι αυτό το λόγο, το Athens Magazine έχει εντοπίσει τις 4+1 κορυφαίες διευθύνσεις που προσφέρουν τα πιο αφράτα και λαχταριστά κρουασάν στην πόλη!

Kora Bakery

Ονομάζεται Kora Bakery και αποτελεί έναν από τους πιο καλαίσθητους, στυλάτους και λαχταριστούς προορισμούς για μοναδικό κρουασάν στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι. Όλα τα είδη του Kora παρασκευάζονται με φρέσκια, παραδοσιακή ζύμη κρουασάν, η οποία ωριμάζει για 72 ώρες και έρχονται στα χέρια μας μέσα από μια γκάμα επιλογών που κυμαίνονται από τα κλασικά βουτυρένια μέχρι τα γεμάτα με σοκολάτα. Unpopular opinion αλλά το δικό μας αγαπημένο κρουασάν από το Kora ήταν, είναι και θα είναι το καταπληκτικό Croissant με ζαμπόν και κασέρι, μαζί με μαγιονέζα και μουστάρδα Dijon. Στα συν, ο μοναδικός, εκλεκτός καφέ του μαγαζιού, που συνδυάζεται τέλεια με το αγαπημένο σου κρουασάν.

T: Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι

Overoll

Για όσους κατοικούμε στην Αθήνα το Overoll σίγουρα δεν χρειάζεται συστάσεις. Το αποδεικνύουν, άλλωστε, τα τόσα μαγαζιά που έχουν ανοίξει στην πρωτεύουσα, καθιστώντας το μια από τις πιο διάσημες αλυσίδες στην πόλη, που έχει κλέψει τις καρδιές μας με τα κρουασάν του. Εδώ θα βρεις τα πιο τραγανά κρουασάν απ’ έξω αλλά πολύ αφράτα από μέσα, σε ό,τι κλασσική ή πιο δημιουργική γεύση και γέμιση επιθυμείς. Σε όλα, ωστόσο, εφαρμόζεται η παραδοσιακή τεχνική ζύμωσης και μια προσεκτική επιλογή υλικών, που συνδυάζονται με μίνιμουμ τρεις ολόκληρες ημέρες προετοιμασίας. Στα δικά μας best sellers είναι το κλασσικό σκέτο, το κρουασάν cheesecake με κόκκινα φρούτα αλλά και το πεντανόστιμο κρουασάν φουντούκι. Από τις αλμυρές επιλογές ξεχωρίζει το κρουασάν με γέμιση σπανακόπιτας αλλά και εκείνο που περιέχει ζαμπόν και γραβιέρα.

T: Πραξιτέλους 27, Αθήνα / Κατσουλιέρη 10, Χαλάνδρι / Παλαιών Πατρών Γερμανού 1 &, Πλ. Ελευθερίας, Αιγάλεω / Ομήρου 40, Νέα Σμύρνη

Queen Bee

Άλλος ένας κρυμμένος θησαυρός της πόλης ονομάζεται Queen Bee και ήρθε για να μας χαρίσει μια μεγάλη ποικιλία λαχταριστών κρουασάν, από τα κλασικά μέχρι τα πιο πρωτότυπα. Στο μοντέρνο και ζεστό περιβάλλον του, βρίσκουμε ιδιαίτερες γεύσεις τραγανών κρουασάν, από γαλλικό αλεύρι και βούτυρο από τη Νορμανδία, όλα σε προσιτή τιμή και σίγουρα εξαιρετική ποιότητα. To καλύτερο απ’ όλα, φυσικά, το κρουασάν με μαρμελάδα μούρου και μασκαρπόνε που λιώνει στο στόμα.

Τ: Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Κολωνάκι

View this post on Instagram

A post shared by Queen Bee (@queenbee.athens)

Τρομερό Παιδί

Με ένα όνομα που κεντρίζει το ενδιαφέρον, το Τρομερό Παιδί, φημισμένο εδώ και χρόνια για τα ψωμιά του, μας προσφέρει και μια μοναδική γευστική εμπειρία όσον αφορά τα κρουασάν του. Αυτό το μικρό αρτοποιείο, που δίνει τη δική του πινελιά στην τέχνη του κρουασάν στην πρωτεύουσα κατάφερε πολύ γρήγορα να γίνει talk of the town, μέσα από μια ποικιλία γεύσεων, που εγγυημένα μας κάνουν να γυρίζουμε εδώ ξανά και ξανά και ξανά. Και παρότι και οι κλασσικές αλλά και οι πιο «μοντέρνες» παραλλαγές είναι πραγματικά εξαιρετικές, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να είμαστε εθισμένοι στο κρουασάν αμυγδάλου.

T: Παπαδιαμαντοπούλου 30, Αθήνα

Paul

Το Paul αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο της αρτοποιίας και των γλυκών στην Αθήνα. Με μια μακρά ιστορία και παράδοση, η αλυσίδα των καταστημάτων του φαίνεται πως ήρθε για να μείνει και να μας προσφέρει καθημερινά γλυκά υψηλής ποιότητας που δεν συγκρίνονται με τίποτα. Αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται για μια «καθαρόαιμη» διεύθυνση για κρουασάν στην Αθήνα, αλλά θα ήταν άδικο να μην προστεθεί στη λίστα το μαγαζί στο οποίο έχουμε φάει το πιο λεπτό, τραγανό και πεντανόστιμο κρουασάν βουτύρου στην πόλη.

T: Πανεπιστημίου 10, Αθήνα / Κύπρου 70, Γλυφάδα / Λεβίδου 4, Κηφισιά / Ανδρέα Παπανδρέου 13, Χαλάνδρι

View this post on Instagram

A post shared by PAUL Greece (@paul_greece)

 

Athens Guide

Share