Η ψαροταβέρνα στην Καλλιθέα που έχει γίνει viral στο TikTok - Γιατί να επισκεφτείς την Κακαβιά; Σας προτείνουμε άλλες 5 στην Αθήνα
Υψηλή ποιότητα, φρέσκα υλικά και «παράδεισος» γεύσεων

Μία ακόμα από τις ιστορικές ψαροταβέρνες της Καλλιθέας, η Κακαβιά άνοιξε τις πόρτες της το 1968 από τον Νίκο Αγγελόπουλο μαζί με τη σύζυγό του, Αργυρώ. Μία ψαροταβέρνα που έμελλε να μαζέψει όλο τον καλό κόσμο της περιοχής και όχι μόνο. Η Αργυρώ και ο Νίκος δεν ζουν πια, όμως ο γιος τους, ο Θοδωρής, έχει αναλάβει τα ηνία του μαγαζιού, το οποίο έχει διατηρήσει την παράδοση, την όμορφη αισθητική και την υψηλή ποιότητα.
Υψηλή ποιότητα, φρέσκα υλικά και «παράδεισος» γεύσεων
Το υπέροχο και αυθεντικό περιβάλλον και το ευγενικό προσωπικό σε καλοδέχονται σε έναν χώρο που θυμίζει μία παλαιότερη Αθήνα. Με απλότητα και μεράκι, η Κακαβιά διακρίνεται για το εξαιρετικό τηγάνι, αλλά και τις μεγάλες μερίδες και τις λογικές τιμές.
Σήμα - κακατεθέν της είναι η σούπα κακαβιά με χορταστικά κομμάτια ψαριού, ενώ οι τίμιες πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι, ο νοστιμότατος γάβρος μαρινάτος, ο ανάλαφρος και γευστικός ταραμάς, τα καλαμαράκια τηγανητά, τα ικανοποιητικά μύδια καπνιστά και η φάβα είναι πιάτα - αγαλλίαση προς το στομάχι σας!
Σφυρίδες, τσιπούρες, φαγκριά, συναγρίδες και άλλα ψάρια που μόλις έχουν πιάσει παραγαδιάρικα της Γλυφάδας αλλά και από άλλες περιοχές της Αττικής μαγειρεύονται και μυρίζουν θάλασσα και φρεσκάδα. Επίσης, στο άκρως κλασικό μενού θα βρεις γαύρο μαρινάτο, φάβα, ψητό καλαμάρι αλλά και καραβιδόψιχα και μύδια αχνιστά.
Κακαβιά ο Νίκος:
Διεύθυνση: Σωκρατους 231 & Ταγματάρχου Πλέσσα, Καλλιθέα |
Επικοινωνία: 210 9411002
Άλλες 5 ψαροταβέρνες
Πέζουλας
Εάν ψάχνεις ποιοτική ψαροφαγία με προσιτές τιμές στην Αθήνα, η επιλογή είναι μία: Πέζουλας, στις Τζιτζιφιές Καλλιθέας!
Μία ψαροταβέρνα, πίσω από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκεί όπου από το 1925 έως το 2003 λειτουργούσε ο ιππόδρομος που διακρίνεται για την απλότητα, τη γνησιότητα και την αίσθηση κουτουκιού που θα σου αφήσει. Είναι ένας χώρος καλαίσθητος και φιλόξενος!
Μπαίνοντας στον «Πεζούλα», συνειδητοποιείς αμέσως ότι είναι μία αυθεντική ψαροταβέρνα, που δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει, καθώς έχει μία ιστορία: Τα αστέρια της χρυσής εποχής του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού (όπως ο Παπαϊωάννου), όταν τελείωναν την εργασία τους, πήγαιναν εκεί για φαγητό και για να περάσουν καλά: «Πάμε στου Πεζούλα για ψαρόσουπα», ήταν το σύνθημα.
Όσον αφορά το μενού, θα γλείφεις τα δάχτυλά σου: μεγάλες μερίδες υψηλής ποιότητας και φρεσκάδας! Τα ψάρια είναι ολόφρεσκα, πάντα ημέρας ψημένα στα κάρβουνα. Τα προμηθεύονται από την ψαραγορά της Αρτάκης στη Χαλκίδα, τη Βαρβάκειο και την ψαραγορά του Ρέντη.
Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τις ψητές καραβίδες, τον ολόφρεσκο ροφό, τη φάβα με καπνιστό χέλι, την απόλυτη ψητή καραβίδα, το γευστικό ψητό με βραστά λαχανικά, τα αχνιστά μύδια και τα ντολμαδάκια γιαλαντζί.
Και εφόσον αγαπάς να τρως ψάρια και θαλασσινά μέχρι σκασμού με 20 ευρώ, τότε πρέπει να επισκεφτείς το «διαμαντάκι» στο Χαλάνδρι που σαρώνει στο TikTok
Υπερωκεάνιο
Λειτουργώντας από το 2010, είναι δημιούργημα του Ανδρέα Καντσό, ενός πρώην ναυτικού, με καταγωγή από την Κίμωλο που έχει γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο, αλλά έχει «ριζώσει» στον Πειραιά.
Το Υπερωκεάνειο φέρει μία ξεχωριστή διακόσμηση που σε ταξιδεύει σε παλιά ελληνική ταινία, καθώς θυμίζει μπακαλοταβέρνα. Οι αφίσες υπερωκεανίων, τα τενεκεδάκια από προϊόντα παλιάς εποχής, ελληνικά σημαιάκια συνθέτουν μία αυθεντική ατμόσφαιρα που εμπνέεεται από την νησιώτικη παράδοση.
Το μενού προσφέρει μεγάλη ποικιλία φρέσκων θαλασσιών, τα οποία προέρχονται από την ιχθυόσκαλα του Πειραιά ή από ψαριές στο Αιγαίο, με πάμπολα πιάτα must -try να είναι all time favorite για τους πελάτες.
Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις μπουγιαμπέσα αχνιστή με ψάρι αλεσμένο, τη σουπιά με ταχίνι, τα λαχταριστά μύδια αχνιστά, τα θεσπέσια μακαρόνια με τις αντζούγιες, γεύσεις που θα γαργαλίσουν τον ουρανίσκό σου. Επιπλέον, η γαριδομακαρονάδα, η ψητή σαρδέλα με την ντομάτα και το καψαλισμένο χωριάτικο ψωμί είναι εγγύηση.
Υπερωκεάνιο
Επικοινωνία: 21 0418 0030
Διεύθυνση: Μαρίας Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς
Τα Κανάρια
Τα Κανάρια είναι ένας πραγματικός θησαυρός στο Μοσχάτο, που διατηρεί την αυθεντικότητα και την παράδοση της ελληνικής ψαροφαγίας με έναν ιδιαίτερο, vintage αέρα. Η φιλοσοφία της οικογένειας Αργυροπούλου, που επικεντρώνεται στην ποιότητα και την απλότητα, είναι κάτι που σε κάνει να εκτιμάς το μαγαζί ακόμα περισσότερο. Το γεγονός ότι το μενού παραμένει λιτό, αλλά η ποιότητα είναι εξαιρετική, δείχνει πραγματικά την υπεροχή του στη γαστρονομία.
Η αυλή κάτω από την κληματαριά αποτελεί το ιδανικό μέρος για μια χαλαρή, απολαυστική βραδιά. Ειδικά η ντοματοσαλάτα, με τη φρεσκάδα των ντοματών και το άρωμα από την τριμμένη ντομάτα είναι τα καλύτερα πιάτα πριν περάσεις σε νέες πιο έντονες γεύσεις.
Όσο για τις γαρίδες και τα ψάρια, η ψαροταβέρνα έχει παράδοση στο πώς θα αναδείξει τη φρεσκάδα τους. Η γαρίδα Γάμπαρη Πλαταμώνα είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσεις, ενώ το τηγανητό μπαρμπουνάκι με την τραγανή υφή ακούγεται ακαταμάχητο.
Χωρίς αμφιβολία, τα στέκια που διατηρούν την παράδοση και την ποιότητα του φαγητού με τόση φροντίδα και απλότητα, είναι πάντα ξεχωριστά και κερδίζουν τις καρδιές όσων εκτιμούν το απλό και παραδοσιακό!
Τα Κανάρια
Διεύθυνση: Κανάρη 119, Μοσχάτο
Επικοινωνία: 210 9422 119
Ψάριστον
Το Ψάριστον δίνει νέα πνοή στη ψαροφαγία στα δυτικά προάστια έχοντας κατορθώσει να συνδυάσει την παράδοση με τον πειραματισμό με έναν προσεγμένο τρόπο. Προσφέρουν δηλαδή παραδοσιακά πιάτα με μια δημιουργική, διεθνή προσέγγιση! Η τηγανητή ταραμοσαλάτα με φρέσκο κρεμμύδι και ούζο ή το γαριδάκι συμιακό με τζίντζερ είναι εγγύηση ότι η ψαροταβέρνα διατηρεί τις ρίζες της στο καλό ψάρι και τα παραδοσιακά υλικά.
Αυτό το funky και ατημέλητο ντεκόρ του μαγαζιού, που προσφέρει έναν πιο ανάλαφρο τόνο και πρέπει να ταιριάζει με την όλη φιλοσοφία του μαγαζιού έως την αίσθηση του χιούμορ του ιδιοκτήτη και την φιλική εξυπηρέτηση , δημιουργείται μια αυθεντική ατμόσφαιρα.
Το γεγονός ότι το Ψάριστον έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε έναν προορισμό για καλό ψάρι στην Αθήνα είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Είναι το είδος του μαγαζιού που ενσωματώνει την τέχνη της γαστρονομίας και την προσοχή στη λεπτομέρεια με μια πιο προσωπική, ζωντανή προσέγγιση.
Πιάτα με φρέσκα ψάρια όπως το φαγκρί, οι συναγρίδες, οι τσιπούρες, που ψήνονται με μαεστρία αλλά και άλλες πιο καινοτόμες και ευχάριστες γεύσεις θα σε ικανοποιήσουν στο μέγιστο.
Διεύθυνση: Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο
Επικοινωνία: 210 2850 746
Άργουρα
Τα Άργουρα είναι μία ψαροταβέρνα όπου κάθε γεύση και κάθε λεπτομέρεια έχει υπολογιστεί με μεγάλη προσοχή και αγάπη για την παράδοση και την ποιότητα. Το γεγονός ότι το μενού δεν περιορίζεται σε κλασικές επιλογές και ότι η εμπειρία είναι τόσο εξατομικευμένη, με τον ίδιο τον Νίκο Μιχαήλ να δημιουργεί το γεύμα, είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η έμφαση στα ωμά πιάτα, με την ιδιαίτερη χρήση εσπεριδοειδών και περγαμόντο, αποπνέει μία αίσθηση φρεσκάδας και δημιουργικότητας που δεν συναντάς παντού.
Επιπλέον, η σύνδεση με τη μουσική και η ατμόσφαιρα του χώρου, γεμάτη χρώματα και λουλούδια, αποδεικνύει ότι το Άργουρα δεν είναι απλά ένα μέρος για φαγητό, αλλά μία εμπειρία που αγγίζει και τις αισθήσεις πέρα από τη γεύση.Το να απολαμβάνεις το γεύμα εκεί είναι κάτι σαν ένα μικρό ταξίδι με γευστικές εκπλήξεις και ευχάριστες ανατροπές!
Άργουρα
Διεύθυνση: Αγησιλάου 49-51,Τζιτζιφιές,
Εποικοινωνία: 217 7173 200