Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Τι θα γίνει με τη θέση της στον διαγωνισμό

Η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης

11 Μαΐου 2024 13:31
Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Τι θα γίνει με τη θέση της στον διαγωνισμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Ολλανδίας για τη συμμετοχή της στην Eurovision 2024, αφού από εχθές ο εκπρόσωπος της χώρας Τζουστ Κλάιν έχει φέρει τα πάνω κάτω σε όλον το διαγωνισμό.

Μετά από μία μέρα διεργασιών έγινε γνωστό από την EBU ότι ο Ολλανδός τραγουδιστής Τζουστ Κλάιν αποκλείστηκε από τον αποψινό τελικό του 68ου διαγωνισμού της Eurovision.

Σύμφωνα με πληροφορίες και την επίσημη δήλωση της EBU ο καλλιτέχνης επιτέθηκε σε γυναίκα συνεργάτη της εταιρείας παραγωγής.

Δείτε επίσης: Eurovision 2024: «Δεν περίμενα να έχει πάρει τέτοια διάσταση, θέλω να ξεκαθαρίσω...» - Η απάντηση της Μαρίνας Σάττι μετά το σάλο για τα χασμουρητά της στη συνέντευξη Τύπου

Ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας ανακρίθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με το ολλανδικό «ΝΟS». Από ανάκριση πέρασε επίσης, το άτομο που τον κατήγγειλε, καθώς και άλλοι που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό.

Η υπόθεση έχει φτάσει στον εισαγγελέα, όμως η διευθέτησή της σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα συμμετάσχει στον μεγάλο τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία διερεύνησε την καταγγελία μιας γυναίκας μέλους του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό που ακολούθησε την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ (11/5).

Όσο η νομική διαδικασία παίρνει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και τις εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το περιστατικό αυτό δεν αφορούσε κανέναν άλλο καλλιτέχνη ή μέλος της αποστολής.

Διατηρούμε πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού.

Ο μεγάλος τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα συνεχιστεί τώρα με 25 συμμετέχοντα τραγούδια.

 

Eurovision

Ροή ειδήσεων

Share