Λουκανικόπιτα πανεύκολη και πεντανόστιμη!
Η τέλεια συνταγή!

Λουκανικόπιτες πανεύκολες και πεντανόστιμες για να τις απολαύσετε στο πρωινό σας, το δεκατιανό σας ή ακόμα για το σχολείο ή το πικ νικ, για τα πάρτι σας. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε αφράτο πεϊνιρλί με χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλο!
Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή με το σχετικό βίντεο για να βοηθήσει και κάποιους από εσάς που είστε πρωτάρηδες στη μαγειρική να απολαύσετε αυτές τις πεντανόστιμες πίτες. Δοκιμάστε τες!
Υλικά συνταγής
2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο 850 γρ.)
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
8 μεγάλα λουκάνικα επιλογής σας
1 αυγό + 1 κ.σ. νερό χτυπημένα
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνετε το κέτσαπ και τη μουστάρδα και τα ανακατεύετε καλά. Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε πάγκο εργασίας και το “ανοίγετε” ελαφρώς με ένα πλάστη. Με ένα πινέλο παίρνετε από το μείγμα κέτσαπ-μουστάρδες και αλείφετε το φύλλο κάθετα σε 4 ίσα μέρη, από μια χοντρή λωρίδα μείγματος σε κάθε μέρος.
Από πάνω τοποθετείτε ένα λουκάνικο το οποίο αλείφετε και αυτό επίσης με το μείγμα κέτσαπ μουστάρδας. Κόβετε το φύλλο σε τέσσερα ίσα μέρη και τα αλείφετε γύρω γύρω στις άκρες με λίγο νερό για να κολήσουν. Τυλίγετε με το φύλλο το κάθε λουκάνικο διπλώντάς το προς τα μέσα στη μικρή πλευρά του και μετά το ρολάρετε να σφραγιστεί καλά το λουκάνικο.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο και τα υπόλοιπα 4 λουκάνικα. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και επάνω τοποθετείτε τις 8 λουκανικόπιτες με το τελείωμα του φύλλου προς τα κάτω, στη βάση του ταψιού.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε το αυγό με το νερό και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια απ” όλες τις λουκανικόπιτες. Τις ψήνετε σε καλά προσθερμασμένο στους 190 βαθμούς στον αέρα φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Σημείωση: Αν θέλετε πιο έντονη γεύση μπορείτε να βάλετε μεγαλύτερη ποσότητα από το μείγμα κέτσαπ-μουστάρδας. Επίσης όσο καλύτερα είναι ποιοτικά τα λουκάνικα τόσο πιο νόστιμες θα βγουν οι λουκανικόπιτες.
Μία γρήγορη συνταγή που θα σε ξετρελάνει: Σούπερ σπανακόπιτα χωρίς φύλλο σε φόρμα!
Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει σπανακόπιτα; Είναι από τις πιο γνωστές πίτες στην Ελλάδα και όχι μόνο, μιας και έχει γίνει συνώνυμη με την Ελληνική κουζίνα. Εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο!
Υπάρχουν πάρα πολλές και διαφορετικές συνταγές για να φτιάξει κάποιος σπανακόπιτα ανάλογα κιόλας και από το μέρος από το οποίο προέρχεται η συνταγή.
Άλλη με χωριάτικο φύλλο, άλλη με απλό, άλλη με έτοιμο, με διάφορα τυριά, με προσθήκη και άλλων χόρτων στη γέμιση. Εμείς σας έχουμε σε αυτή τη συνταγή μια εύκολη και υπέροχη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο.
Για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο θα χρειαστείτε:
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα φόρμας
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά
- 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
- 350 γρ. (καθαρό βάρος) σπανάκι, πλυμένο κομμένο σε κομμάτια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3/4 από μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 3/4 από μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/4 από μικρό ματσάκι άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 400 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη
- λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το σπανάκι, το στραγγίζετε σε σουρωτήρι, το κόβετε και το «μαραίνετε» σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να «στεγνώσει» από τα υγρά του. Πανεύκολη σπανακόπιτα με φέτα!
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς. Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, την αλευρώνετε με αλεύρι φροντίζοντας να καλυφθεί καλά, την αναποδογυρίζετε και τη χτυπάτε για να πέσει το περίσσιο αλεύρι και την αφήνετε στην άκρη. Σοκολατάκια με αμύγδαλο και 3 υλικά!
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, ρίχνετε και το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα!
Αδειάζετε το μείγμα στη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, χτυπάτε τη φόρμα πάνω στο πάγκο εργασίας σας να ομαλοποιηθεί το μείγμα και να απλωθεί ομοιόμορφα, και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1-1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει η επιφάνειά της ένα χρυσο-καφέ χρώμα.