Βάζει το μπέικον στο τηγάνι και προσθέτει πολύ νερό! Θα σας ενθουσιάσει!
Θα τρέξετε να το κάνετε!

Το μπέικον είναι το αγαπημένο πρωινό πολλών ανθρώπων, και εμείς θα σας προτείνουμε έναν νέο τρόπο για να το κάνετε πιο υγιεινό. Έτσι, θα το απολαμβάνετε χωρίς τύψεις!
Γενικά υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όπως αυτή που συνδυάζει μπέικον με κιμά, αλλά το κλάσικο παραμένει το καλύτερο. Πρώτα βάλτε τις λωρίδες του μπέικον σε ένα τηγανάκι και ρίξτε αρκετό νερό, έτσι ώστε να καλύπτεται το μπέικον. Βάλτε το σε δυνατή φωτιά.
Χρειάζεται τόσο πολύ νερό είναι για να μη καεί το μπέικον και να κρατήσει την νόστιμη γεύση του. Μην ανησυχείτε, δεν θα βγει μαλακό – είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται! Το νερό κρατά την θερμοκρασία του μαγειρέματος χαμηλή αρχικά και έτσι το μπέικον παραμένει ζουμερό και τρυφερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει, κατεβάστε την φωτιά στο μέτριο. Μετά από λίγο το νερό θα εξατμιστεί και να μείνει πολύ λιγότερο. Μόλις εξατμιστεί τελείως, κατεβάστε την φωτιά και πάλι και μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει.
Η θερμοκρασία βρασμού του νερού είναι η τέλεια θερμοκρασία για να λιώσει το λίπος. Αυτό βοηθά, γιατί έτσι δεν θα καεί. Επίσης, μπορείτε να σκουπίσετε το πολύ λίπος και να κάνετε το μπέικον σας πιο ελαφρύ.
Τραγανές και λαχταριστές σπιτικές μπουκίτσες κοτομπέικον!
Αυτές οι τραγανές και λαχταριστές σπιτικές μπουκίτσες κοτομπέικον μπορούν να εντυπωσιάσουν και ως ορεκτικό και ως κυρίως πιάτο, αν συνοδευτούν με πατάτες. Και μετά ως γλυκό μπορείτε να φάτε μια εντυπωσιακή τούρτα κατσαρόλας.
Υλικά:
- 500 γραμμ. στήθος κοτόπουλου
- 200 γραμμ. μπέικον
Για το μαρινάρισμα:
- 100 γραμμ. ελαιόλαδο
- Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάτας και την αφήνετε στην άκρη.
- Χαράσσετε ελαφρά το στήθος κοτόπουλο (για να απορροφηθεί καλύτερα η μαρινάτα) και κατόπιν το τεμαχίζετε σε ισομεγέθεις μπουκιές, τις οποίες ρίχνετε στην μαρινάτα.
- Ανακατεύετε να πάει η μαρινάτα παντού και τοποθετείτε τις μπουκιές κοτόπουλου στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Μετά από 2 ώρες, τεμαχίζετε όλες τις φέτες του μπέικον στην μέση, τυλίγετε την κάθε (μισή) φέτα γύρω από ένα κομμάτι μαριναρισμένου κοτόπουλου και περνάτε μία οδοντογλυφίδα.
- Αραδιάζετε τις μπουκιές σε ένα ταψί (κατά προτίμηση με σχάρα).
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C και ψήνετε τις κοτομπουκιές για 45’ περίπου.
Τυλίγει μέσα σε μπέικον κιμά και τυρί! Ο λόγος; Θα σας ξετρελάνει!
Ένα σνακ που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλα σας. Αν και περιέχει πολλές θερμίδες, πρέπει να το δοκιμάστε τουλάχιστον μια φορά. Στην συνταγή παρακάτω θα δείτε να διπλώνει λοιπόν κιμά και τυρί μέσα σε φέτες μπέικον και να τα αλείφει με λίγο BBQ σως!
Δείτε επίσης: Χατζαπούρι: Η γεωργιανή τυρόπιτα που θα λατρέψετε!
Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να φτιάξετε μια λαχταριστή λιχουδιά. Σίγουρα ένα ορεκτικό ή ένα σνακ που θα εντυπωσιάσει σε κάποιο party ή σε κάποια ειδική περίσταση!
Δείτε το βίντεο και δοκιμάστε το αμέσως!