Γρήγορη συνταγή για μηλόπιτα της στιγμής με λίγα υλικά
Θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

Δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή και θα ξετρελαθείτε, είναι η πιο νόστιμη και γρήγορη μηλόπιτα που θα φτιάξετε ποτέ!
Έχει ελάχιστα υλικά και πολλή γεύση. Η βάση του μήλου σε συνδυασμό με την κανέλα θα απογειώσουν το αποτέλεσμα!
Υλικά
- 3-4 μήλα, σε λεπτές φέτες
- 375γρ. ζύμη για τάρτα
- 150ml sour cream (ξινή κρέμα)
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 αβγό χτυπημένο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
Προθερμαίνετε το φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς. Ξετυλίγετε τη ζύμη, την απλώνετε σε ταψί για τάρτες και κόβετε τις άκρες που περισσεύουν. Γεμίζετε με τα μήλα.
Ανακατεύετε τη sour cream, τη βανίλια, την κανέλα, τη μισή ζάχαρη και το αβγό. Περιχύνετε με αυτό το μίγμα τα μήλα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ψήνετε για 40-45 λεπτά έως ότου η ζύμη να είναι τραγανή και η γέμιση καλοψημένη.
Δοκιμάστε και το εύκολο γλυκό με τα 3 υλικά!
Δροσερό και πανεύκολο cheesecake πορτοκαλιού!
Το Athensmagazine.gr σας φέρνει μια ξεχωριστή συνταγή για cheesecake για να ξεφύγετε λίγο από τα τετριμμένα και τα κλασσικά. Πρόκειται για ένα εξίσου δροσερό cheesecake με τη μόνη διαφορά που αντί για βύσσινο είναι με πορτοκάλι. Δοκιμάστε το και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
- 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα σοκολάτας (Πτι μπερ-digestive-cookies)
- 3-4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
- 3 ½ πακέτα μαλακό τυρί κρέμα (θα χρησιμοποιήσετε τα 680 γρ.), σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 3 αυγά
- 1 ½ κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γλάσο πορτοκαλιού:
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 1/4 φλ. τσαγιού συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού
- 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενο πάτο, με διάσταση βάσης 23 εκ. Το αφήνετε στην άκρη.
Για τη βάση:
- Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, προσθέτετε τις 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Ανάλογα με το είδος μπισκότων που θα χρησιμοποιήσετε ίσως απαιτηθεί να προσθέσετε και τη τέταρτη κ.σ. λιωμένο βούτυρο, προκειμένου να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Ρίχνετε το μπισκοτένιο μείγμα στο ταψί και το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας, στη βάση και τα τοιχώματα σε ύψος 5 εκ. περιμετρικά. Το αφήνετε στην άκρη.
Για τη γέμιση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα 680 γρ. τυρί κρέμα και τα χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε να ενσωματωθεί.
- Ρίχνετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως.
- Τέλος ρίχνετε και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα.
- Ρίχνετε το μείγμα τυριού πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στην αφή.
- Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το cheesecake στην άκρη για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσο πορτοκαλιού:
- Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τη 1 κ.σ. κορν φλάουερ και τα ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει χωρίς όμως να σφίξει πολύ για να μπορεί να απλώνεται.
- Αν απαιτηθεί (ανάλογα με πόσο πηχτό χυμό πορτοκαλιού θα χρησιμοποιήσετε) προσθέτετε και τη δεύτερη κ.σ. κορν φλάουερ (διαλυμένη σε λίγο κρύο νερό) και θα συνεχίσετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει.
Αφαιρείτε το γλάσο από τη φωτιά, το αφήνετε για 5 λ στην άκρη να χλυαρίνει και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, το στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από το cheesecake. - Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και στη συνέχεια το γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού και φύλλα μέντας και σερβίρετε.
Αν πάλι προτιμάτε κάτι αλμυρό, ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους νηστίσιμους πατατοκεφτέδες!