Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2025

Γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο, ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά

Λαχταριστό!

17 Ιουνίου 2020 12:28
Γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο, ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά

Θέλετε να φάτε ένα λαχταριστό αλλά και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου; Το Athensmagazine.gr σας έχει την πιο νόστιμη πρόταση. Φτιάξτε γλυκό με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα. Πρόκειται για μια εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που δε σας αρέσει το ινδοκάρυδο, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή για γλυκό.

Υλικά:

  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 1 φυτική κρέμα γάλακτος
  • 3 τεμάχια κρέμα στιγμής
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 250 γρ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος με το μίξερ να γίνει σαντιγί. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τις κρέμες στιγμής με το φρέσκο γάλα και στη συνέχεια το ζαχαρούχο γάλα.
  • Ενώνουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά μας. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε. Ρίχνουμε ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο τη βάση ενός μεγάλου τάπερ, ρίχνουμε το μείγμα με τα μπισκότα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο..
  • Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.

Το πιο εύκολο και δροσιστικό γλυκό ψυγείου με κεράσια

Το καλοκαίρι έχει κάνει την εμφάνισή του για τα καλά και ένα από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φρούτα είναι και τα κεράσια. Τι πιο απολαυστικό λοιπόν από ένα λαχταριστό δροσιστικό γλυκό ψυγείου με κεράσια; Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την πιο γρήγορη και απλή συνταγή για το πιο απολαυστικό γλυκό. Αν πάλι προτιμάτε τα πιο.. ξινά, ρίξτε εδώ μια ματιά σε ένα πεντανόστιμο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και γλάσο λεμονιού.

Υλικά

  • 2 κρέμες άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 5 φλυτζάνια φρουτοποτό βύσσινο (γνωστής εταιρείας)
  • 2 ζελέ light με γεύση κεράσι
  • 1/2 κιλό κεράσια χωρίς κουκούτσι
  • 1 σφηνάκι λικέρ κεράσι
  • 12 μπισκότα πτι μπερ

Εκτέλεση

  • Αραιώνουμε το λικέρ με μια 1 κ.σ. νερό και βουτάμε τα μπισκότα μέσα για λίγο και μετά τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ παραλληλόγραμμο.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα με το φρουτοποτό βύσσινο και τη ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
  • Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Όταν αρχίζει και πήζει το ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω στην κρέμα και μετά ρίχνουμε και τα κεράσια.
  • Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο να παγώσει κατά προτίμηση ένα βράδυ και την άλλη σερβίρουμε
 

Συνταγές

Share