Μην πετάτε τις φλούδες από τις πατάτες όταν τις καθαρίζετε - Μπορείτε να φτιάξετε κάτι ακόμα καλύτερο
Το γνωρίζατε;

Πάντα θεωρούσαμε ότι οι φλούδες από τις πατάτες είναι για πέταμα. Όμως αποδεικνύεται, ότι εκτός από ένα γευστικό σνακ, έχουν και πολλά θρεπτικά στοιχεία, όπως κάλιο και βιταμίνη C.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώμε τις πατάτες μαζί με την φλούδα. Ο σεφ Curtis Stone μοιράστηκε μια απρόσμενη συνταγή στην εκπομπή της Rachael Ray, και συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται να πετάμε τις φλούδες, ενώ μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε.
Ο σεφ Curtis προτείνει να τις τηγανίσουμε σε φριτέζα για να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Θα τις λατρέψει όλη η οικογένεια! Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας!
Ρίχνει τυρί πάνω στις πατάτες και τα βάζει στο φούρνο - Το αποτέλεσμα; Λαχταριστό
Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή με πατάτες και μπόλικο τυρί. Μόλις δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο light, δείτε εδώ μια συνταγή με μακαρόνια και λεμόνι.
Το συγκεκριμένο πιάτο, δεν έχουμε συνηθίσει να το τρώμε στην Ελλάδα, ωστόσο μόλις το δοκιμάσετε είμαστε σίγουροι, ότι θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό. Παρακάτω σας έχουμε τα υλικά, αλλά και το βίντεο με την εκτέλεση.
Υλικά:
- 900γρ. πατάτες τριμμένες
- αλάτι και πιπέρι
- 280 - 3/4 γρ. συμπυκνωμένο ζωμό κότας (να έχει γίνει σαν κρέμα)
- 450γρ. ξινή κρέμα
- 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 220γρ. τριμμένο τυρί cheddar
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Αυτό είναι το τραγικό λάθος που κάνετε όταν βράζετε πατάτες
Το βράσιμο της πατάτας δεν είναι δα και πυρηνική φυσική αλλά έχει τα μυστικά του, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Tasting Table. Και ναι, ακόμη και σε ένα τόσο απλό πιάτο μπορεί να κάνουμε ένα τραγικό λάθος και σίγουρα δεν θα είναι το πρώτο, δείτε εδώ το μυστικό των σεφ για τις πιο νόστιμες πατάτες για να μην ξανακάνετε ποτέ λάθος.
Εάν θέλετε να βγαίνουν οι πατάτες σας ομοιόμορφα βρασμένες και να μην θρυμματίζονται ή να είναι μαλακές εξωτερικά και ωμές μέσα, δεν πρέπει να τις βάζετε σε νερό που βράζει, όπως δηλαδή κάνετε με τα περισσότερα λαχανικά σας. Αντίθετα, τοποθετήστε τις εξαρχής στην κατσαρόλα με το νερό πριν το βάλετε στο μάτι. Με αυτόν τον τρόπο θα βράσουν ομοιόμορφα.