Γρήγορη τυρόπιτα στο τηγάνι
Δοκιμάστε την!

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια εύκολη συνταγή για τυρόπιτα, που γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αρκεί να έχετε στο ψυγείο σας φύλλα κρούστας και τυριά. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα.
Υλικά
- 4 φύλλα κρούστας
- 3 κουτ. σούπας Βούτυρο
- 1 φλιτζάνι κίτρινα τυριά τριμμένα
- 50γρ. φέτα σπασμένη
- πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 24εκ. και βάζετε 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ξεχωριστό σκεύος.
Βουτυρώνετε χώρια το κάθε φύλλο, τσαλακώνετε 2 φύλλα και τα βάζετε στο τηγάνι το ένα πάνω στο άλλο. Ψήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Τα αναποδογυρίζετε, όπως την ομελέτα, μοιράζετε ομοιόμορφα το μίγμα των κίτρινων τυριών και τη φέτα, πασπαλίζετε με πιπέρι και σκεπάζετε με τα άλλα 2 βουτυρωμένα φύλλα. Ρίχνετε από πάνω το βούτυρο που περίσσεψε.
Μόλις ροδίσει η μία πλευρά της τυρόπιτας, αναποδογυρίζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει και η άλλη.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή: Olive Magazine
Εύκολη συνταγή για παραδοσιακή τυρόπιτα που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά
Έχουμε δει πολλές παραλλαγές στην τυρόπιτα αλλά αυτή που αξίζει πραγματικά είναι μία και αυτή είναι η παραδοσιακή. Ο Γιάννης Λουκάκος μοιράζεται με τον κόσμο μία εύκολη και γρήγορη συνταγή η οποία θα σας κάνει να "φάτε" μέχρι και το ταψί. Αφού την φτιάξετε δείτε και την θρυλική τυρόπιτα που μεγάλωσε πολλές γενιές Αθηναίων.
Τα υλικά για την παραδοσιακή τυρόπιτα
Για την πίτα
- 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
γέμιση
Για τη γέμιση
- 500 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
- 350 γρ. τυρί ένταμ, τριμμένο
- 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 90 γρ. κρέμα γάλακτος
- 260 γρ. γιαούρτι
- 4 τμχ. αυγά
- 2 τμχ. κρόκο αυγού
- 10 γρ. αλάτι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
- ΓΙΑΟΥΡΤΙ
- ΦΕΤΑ
- ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
- ΑΥΓΑ
Η συνταγή
Για την πίτα
Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω, 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την πίτα έχουμε χρησιμοποιήσει χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική ποσότητα ανάλογα με το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα, το ένταμ, το κασέρι, την κεφαλογραβιέρα, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
ΠΗΓΗ: yiannislucacos.gr