Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10΄ για το φούρνο
Πεντανόστιμη συνταγή!

Τυρόπιτα: Το Athensmagazine.gr βρήκε μια συνταγή για νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.
Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για πεντανόστιμη και γρήγορη ζυμαρόπιτα με γιαούρτι που θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά συνταγής
- 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 1 αβγό
- 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
- 120 ml γάλα
- πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
- Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
Πηγή: daddy-cool.gr
Η πιο γρήγορη και νόστιμη τυρόπιτα με 2 τυριά
Ψάχνετε για μια συνταγή, η οποία θα ξεκινήσει ιδανικά το οικογενειακό τραπέζι μετά την Πρωτοχρονιά; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια γρήγορη και πεντανόστιμη τυρόπιτα, στην οποία μπορείτε να βάλετε δύο τυριά για περισσότερη απόλαυση.
Η σφολιάτα αυτή θέλει πολύ λίγο χρόνο για την προετοιμασία της και είναι σίγουρο, ότι θα κάνει άπαντες να γλείφουν τα δάχτυλά τους, αν και μπορείτε να δοκιμάσετε και την τυρόπιτα φόρμας σε ζύμη γιαουρτιού.
Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
½ κιλό τυρί κρέμα
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Kρατάτε 4 φύλλα στην άκρη. Με τα χέρια κόβετε τα υπόλοιπα φύλλα σε μικρά κομματάκια.
Απλώνετε τα κομμένα φύλλα σε ένα ταψάκι ταρτιέρα, τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Ανακατεύετε τα τυριά με το γάλα σε ένα μπολ. Ρίχνετε μέσα τα προψημένα φύλλα και ανακατεύετε ξανά.
Λαδώνετε τα δύο από τα τέσσερα φύλλα που κρατήσατε και τα απλώνετε σταυρωτά σε ένα μέτριο ταψί. Ρίχνετε από πάνω τη γέμιση που ετοιμάσατε, φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν από πάνω και σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα δύο φύλλα αλείφοντάς τα επίσης ένα ένα με ελαιόλαδο.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνετε την τυρόπιτα για 30-35 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σαρικόπιτα: Η παραδοσιακή τυρόπιτα με ξινομυζήθρα και μέλι από την Κρήτη
Μια πίτα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι σίγουρα η σαρικόπιτα. Πρόκειται για την παραδοσιακή τυρόπιτα της Κρήτης με ξυνομυζήθρα και μέλι, που θα σας κάνει να γλύψετε και τα δάχτυλά σας. Είναι μια εύκολη συνταγή!
Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 ποτήρι νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.γλ. ρακί η ξύδι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κιλό ξινομυζήθρα ή φέτα τριμμένη
- Μέλι
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε σφιχτό ζυμάρι με τα παραπάνω υλικά χωρίς το τυρί και το σκεπάζουμε για μια ώρα να ξεκουραστεί.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι σε κορδόνι και το κόβετε σε 6 ίσα μέρη πλάτους 8 εκ. και μήκους 15 εκ. και ανοίγουμε όσο λεπτό γίνετε φύλλο
- Το γεμίζουμε με το τυρί και το περιστρέφουμε σαν κορδόνι, τυλίγοντας το ελικοειδώς. Το σχήμα θυμίζει σαρίκι.
- Τηγανίζουμε ή βάζουμε σε μέτριο φούρνο με λίγο λάδι στην επιφάνεια του και ψήνουμε μέχρι να πάρει κάλο χρώμα.
- Τρώγεται με μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Πηγή: cookpad.com