Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024

Ευρυδίκη Θεοκλέους: Οι 3 γάμοι, το μπούλινγκ με το όνομά της, η «κατάρα» της Eurovision και η σχέση ζωής με τον Θεοφάνους

Άγνωστες πτυχές από τη ζωή της Κύπριας τραγουδίστριας

30 Ιουνίου 2024 16:34
Ευρυδίκη Θεοκλέους: Οι 3 γάμοι, το μπούλινγκ με το όνομά της, η «κατάρα» της Eurovision και η σχέση ζωής με τον Θεοφάνους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια μεγάλη πορεία γεμάτη από επιτυχίες κουβαλά από πίσω της η Ευρυδίκη Θεοκλέους, ή απλώς Ευρυδίκη, όπως την ξέρουμε καλλιτεχνικά.

Η τραγουδίστρια, το 1990 κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική συνεργασία, με τίτλο Το πρώτο μας πάρτυ. Το 1991 κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο, με τίτλο Για πρώτη φορά σε μουσική Αλέξη Παπαδημητρίου & Γιώργου Θεοφάνους. Ακολούθησαν οι δίσκοι: Πόσο λίγο με ξέρεις (1992), Μίσησέ με (1993), Φθινόπωρο γυναίκας (1995), Η επόμενη μέρα (1996), Πες το μου αυτό (1997), Δέσε μου τα μάτια (1998), Το κουμπί (1999), Όλα δικά σου (2000). Οι δίσκοι ήταν όλοι σε μουσική του Γιώργου Θεοφάνους και σε στίχους των Λεωνίδα Μαλένη, Κώστα Τριγώνη, Ηρώς Τριγώνη, Γιώργου Θεοφάνους κ.α.

Η Εύη Θεοκλέους και το μπούλινγκ με το όνομά της

«Εύη με φώναζαν όταν ήμουν μικρή στην Κύπρο και μέχρι και σήμερα, η μαμά μου, η αδερφή μου και όσοι με ξέρουν προ-δισκογραφίας με φωνάζουν Εύη. Το όνομα Ευρυδίκη μεγάλωσα για να το αγαπήσω, όταν ήμουν μικρή δεν το ήθελα καθόλου. Ήταν σπάνιο όνομα και τα παιδάκια στο σχολείο με κορόιδευαν για το όνομα αυτό. Μου έλεγαν "Ευρυδίκη το κ@@ίκι" και ήταν ο λόγος που δεν μου άρεσε το όνομά μου. Όταν πήγα στο Παρίσι, οι Γάλλοι καθηγητές και συμφοιτητές μου με ρώτησαν από πού βγαίνει το Εύη και τους είπα Ευρυδίκη. Έχουν μια μεγάλη αγάπη στην αρχαία Ελλάδα και τα ελληνικά ονόματα και μου είπαν "Έχεις τόσο ωραίο όνομα και θες να σε φωνάζουμε Εύη;". Τότε άρχισα να μπαίνω στη διαδικασία και να χρησιμοποιώ το όνομά μου».

Η συνεργασία με τον Γιώργο Θεοφάνους

Το 1993 η Ευρυδίκη κυκλοφόρησε τον δίσκο Μίσησέ με, ο οποίος έλαβε θετικά σχόλια και έκανε την ίδια ως μια από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες στην Ελλάδα.

Το 1994, ενώ η Ευρυδίκη ήθελε να δοκιμάσει κάτι νέο, ξεκίνησε να εργάζεται στον επόμενο δίσκο της με τον τίτλο Φθινόπωρο Γυναίκας. Εμπνευσμένη από την ιδέα ότι μεγαλώνεις με την πάροδο του χρόνου, ο δίσκος της ήταν ένα μίγμα από ποπ και ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Δείτε επίσης: «Ζει τον έρωτά του με τη Μαίρη»: Γι' αυτό χάθηκε από προσώπου γης ο Πασχάλης Τερζής, μαθεύτηκε η πραγματική αιτία (video)

Ο Θεοφάνους ήταν ο κύριος συνθέτης και παραγωγός των πρώτων εννέα δίσκων της Ευρυδίκης ενώ το 1998 και το 1999 συνεργαζόταν με την Minos-Emi και τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο. Δίσκοι όπως οι Δέσε Μου τα Μάτια (1998, ο πρώτος χρυσός δίσκος), Το Κουμπί (1999) και Όλα Δικά Σου (2000), με τον ποπ / λαϊκό ήχο τους, είναι χαρακτηριστικοί της περιόδου Θεοφάνους.

Οι συμμετοχές στη Eurovision

Εκπροσώπησε για πρώτη φορά ως κύρια ερμηνεύτρια την Κύπρο στην Eurovision το 1992 στο Μάλμε με το τραγούδι "Ταιριάζουμε", όπου κατέλαβε την ενδέκατη θέση. Το 1994, εκπροσώπησε ξανά την Κύπρο στο Δουβλίνο με το τραγούδι "Είμαι Άνθρωπος Κι Εγώ", όπου κατέλαβε πάλι την ενδέκατη θέση. Αυτό το τραγούδι προκάλεσε αμφιλεγόμενες αντιδράσεις από τους κριτικούς και το κοινό εξαιτίας της πολιτικής νύξης του τραγουδιού στο Κυπριακό. Από την άλλη, έγινε το αγαπημένο τραγούδι για την νίκη χάρη στους έθνικ ήχους του και την συναισθηματική ερμηνεία και παρουσία της Ευρυδίκης.

Η Ευρυδίκη συμμετείχε επίσης κάνοντας τα φωνητικά σε τρεις διαφορετικές χρονιές: το 1983, το 1986 και το 1987.

Το 2007 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει για τρίτη φορά την Κύπρο, με το τραγούδι Comme Ci Comme Ça, σε στίχους Ποσειδώνα Γιαννόπουλου και μουσική του Δημήτρη Κοργιαλά. Παρόλο που το τραγούδι απέσπασε θετικές εντυπώσεις, δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του διαγωνισμού.

Το 2008, εμφανίστηκε στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στον οποίον ερμήνευσε το θεματικό τραγούδι του διαγωνισμού, Fun in the Sun σε μουσική του Δημήτρη Κοργιαλά και στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου.

Η προσωπική ζωή της Ευρυδίκης

Από το 1993 μέχρι το 2002 η Ευρυδίκη ήταν παντρεμένη με τον συνθέτη Γιώργο Θεοφάνους, με τον οποίο έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Άγγελο (γεν. το 1996). Από το 2003 μέχρι το 2015 ήταν ζευγάρι με τον τραγουδοποιό Δημήτρη Κοργιαλά, με τον οποίο είχε σχέση δώδεκα χρόνια και ήταν παντρεμένη τα έξι χρόνια. Από το 2016 είναι ζευγάρι με τον κιθαρίστα Μπομπ Κατσιώνη, με τον οποίο παντρεύτηκε στις 31 Αυγούστου του 2019.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share