Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Έγινε γνωστό 28 χρόνια μετά το θάνατο της: Η αποτυχία της Αλίκης Βουγιουκλάκη - Όταν το κοινό της «γύρισε την πλάτη»

Η εμφάνιση που δεν άρεσε στο κοινό

2 Ιουλίου 2024 13:44
Έγινε γνωστό 28 χρόνια μετά το θάνατο της: Η αποτυχία της Αλίκης Βουγιουκλάκη - Όταν το κοινό της «γύρισε την πλάτη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πασίγνωστη ηθοποιός Αλίκη Βουγιουκλάκη απεβίωσε τον Ιούλιου του 1996. Μέχρι τότε έπαιξε σε πολλές επιτυχημένες ταινίες καθώς και σε παραστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Ακούστηκε πρώτη φορά για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Έκανε κακό στον εαυτό της, πλήρωσε το τίμημα»

Ωστόσο μια τεράστια αποτυχία της σημάδεψε την καριέρα. Πρόκειται για την Αλίκη στο ρόλο της Κλεοπάτρας.

Το κοινό γέμιζε τις κινηματογραφικές αίθουσες και αποθέωνε την Αλίκη για την υπέροχη ερμηνία της καθώς και τον τρόπο με τον οποίο κινούταν πάνω στη σκηνή.

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η ίδια όμως...ένιωθε εγκλωβισμένη στην εικόνα της ξανθιάς ναζιάρας γυναίκας, που συνήθως ενσάρκωνε. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει με το δικό της θίασο στο έργο «Καίσαρ και Κλεοπάτρα», σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού και μουσική Μάνου Χατζηδάκη.

Για τις ανάγκες του ρόλου εμφανίστηκε μπροστά στο κοινό με μαύρα μαλλιά. Αν και οι κριτικοί έγραψαν καλά σχόλια το κοινό απογοητεύτηκε...όχι με την ερμηνεία αλλά με την εμφάνιση. Το κατάξανθο κοριτσάκι που είχε γνωρίσει μέσα από την σκηνή μετατράπηκε σε μία γυναίκα που κάποιοι δύσκολα κατάφεραν να αναγνωρίσουν.

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Δυστυχώς η αγαπημένη όλων ηθοποιός δεν κατάφερε να πείσει τους θεατές της. Αντίθετα οι θέσεις του θεάτρου έμειναν για πρώτη φορά άδειες.

Η τεράστια απογοήτευση της ωστόσο δεν την έκανε να επαναπαυτεί!

Επέστρεψε δριμύτερη με την ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο», μια ταινία που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η ίδια κατάλαβε πως το δυνατό στοιχείο που έχει και κανένας δε μπορεί να το αμφισβητήσει ήταν τα υπέροχα κατάξανθα μαλλιά της, που έκαναν το πρόσωπο της να λάμπει ακόμα και στο πιο απαιτητικό και στενάχωρο ρόλο.

Αλίκη Βουγιουκλάκη

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share