Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η Ντίνα Κώνστα: Οι ατάκες που έμειναν στην ιστορία - Τα ανατριχιαστικά λόγια που είπε για τον Σεργιανόπουλο πριν πεθάνει

Στεναχώρια στον καλλιτεχνικό κόσμο

3 Ιουλίου 2024 08:05
Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η Ντίνα Κώνστα: Οι ατάκες που έμειναν στην ιστορία - Τα ανατριχιαστικά λόγια που είπε για τον Σεργιανόπουλο πριν πεθάνει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ηλικία 83 ετών άφησε την τελευταία πνοή της, στις 3 Ιούλη 2022, η σπουδαία ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, που αγαπήθηκε από το κοινό για πολλές ερμηνείες της στο Θέατρο και την τηλεόραση με την τεράστια επιτυχία της όμως στο ρόλο της Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο Ξένοι» από την οποία και στιγματίστηκε.

Διαβάστε επίσης: «Δύο Ξένοι»: Από την μακάβρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου στον θάνατο του Αίαντα Μανθόπουλο - Αυτοί είναι οι 10 ηθοποιοί που έχουν φύγει από τη ζωή (Video)

Βιογραφία

Γεννημένη στη Σάμο στις 31 Δεκέμβρη του 1938, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, όμως, οι ατάκες της μέχρι και σήμερα παραμένουν ζωντανές.

Η Ντίνα Κώνστα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να βγάζει τα ως προς το ζην και να πληρώνει τις σπουδές της.

Ντένη Μαρκορά

Σπούδασε υποκριτική εν αγνοία των γονιών της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965.

Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», και το «Σόι μας». Έγινε ευρέως γνωστή με το ρόλο της Γιολάντας Ραγιά στη σειρά Δις εξαμαρτείν και της Ντένης Μαρκορά στη σειρά Δύο ξένοι.

Ντένη Μαρκορά

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Είχε δηλώσει ότι έγινε ηθοποιός επειδή ήταν αυτοκαταστροφικό άτομο.

Ντένη Μαρκορά

Μερικές από τις ατάκες της στο ρόλο της Ντένη Μαρκορά

Ο ρόλος της Ντένης και τα λόγια για τον Σεργιανόπουλο

Στην ερώτηση τι σήμαινε για την καριέρα της ο ρόλος της Ντένης Μαρκορά, εκείνη απάντησε ότι «ήταν ακόμα ένας ρόλος που έπαιξα». Ωστόσο, όπως θυμάται, εκείνη την εποχή «γινόταν ένας χαμός» από τον απλό κόσμο που τη συναντούσε. «Οι περισσότεροι με ρωτούσαν αν είμαι Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός. Αυτό τους ενδιέφερε πάρα πολύ», σχολίασε, σημειώνοντας πως «ήταν ένα σίριαλ καλογραμμένο. Όταν κάτι είναι καλά γραμμένο, πάει και καλά. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, όρεξη να έχεις».

Η Ντίνα Κώνστα είχε ακόμα αποκαλύψει και πώς αντέδρασε όταν της πρότειναν να υποδυθεί τον ρόλο της Ντένης Μαρκορά. «Διάβασα πρώτα το κείμενο. Μου άρεσε, ήταν καλογραμμένο και είπα το ναι. Ήταν πάρα πολύ κουραστικά τα γυρίσματα. Πήγαινα ξημερώματα στα πλατό και έφευγα βράδυ. Δεν είχαμε ευτράπελα, ήταν βαριά δουλειά». «Σήμερα δεν βλέπω πολλή τηλεόραση. Ακόμα και τους Δύο ξένους δεν τους βλέπω. Στενοχωριέμαι να βλέπω τον Νίκο Σεργιανόπουλο, που έφυγε έτσι άδικα από τη ζωή. Δεν μου λείπει η τηλεόραση. Έκανα πάρα πολλή και δεν μου λείπει καθόλου» είχε ακόμα αναφέρει η Ντίνα Κώνστα.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share