Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Υγιεινή διατροφή: Τα 3 φρούτα που δεν πρέπει να τρώμε πια γιατί προκαλούν φούσκωμα και λίπος στην κοιλιά

Ποια είναι αυτά που πρέπει να περιορίσουμε;

2 Σεπτεμβρίου 2023 19:56
Υγιεινή διατροφή: Τα 3 φρούτα που δεν πρέπει να τρώμε πια γιατί προκαλούν φούσκωμα και λίπος στην κοιλιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια από τις πιο βασικές τροφές για μια υγιεινή διατροφή είναι τα φρούτα τα οποία θεωρούνται εδώ και καιρό ως ζωτικό συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής. Ωστόσο, πρέπει να περιορίσουμε 3 από αυτά, καθώς προκαλούν φούσκωμα και λίπος στην κοιλιά.

Τα φρούτα, με τα ζωηρά χρώματα και τη φυσική τους γλυκύτητα, θεωρούνται εδώ και καιρό ως ζωτικό συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής, παρέχοντας απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και διαιτητικές ίνες.

Δείτε επίσης: Το έξυπνο tip για να μη μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα

Ωστόσο, ενώ αυτά τα γεμάτα θρεπτικά συστατικά θαύματα προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ορισμένα φρούτα μπορεί μερικές φορές να σχετίζονται με φούσκωμα και πιθανές επιπτώσεις στο λίπος της κοιλιάς.

O Dr. Tez Pratap Singh, MD, μας μιλάει και αναφέρει τα 3 φρούτα που πρέπει να κόψεις επειδή προκαλούν λίπος στην κοιλιά και φούσκωμα.

Ο Dr. Singh αποκάλυψε ότι τα μήλα, τα καρπούζια και τα μάνγκο είναι τα φρούτα που πρέπει να προσπαθήσεις να περιορίσεις.

Τα μήλα, αγαπημένα για την τραγανή υφή και τη φυσική τους γλυκύτητα, είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των φρούτων.

φρούτο φούσκωμα κοιλιάς

Πλούσια σε διαιτητικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, τα μήλα προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, ιδιαίτερα με τη μορφή φρουκτανών, μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα σε ορισμένα άτομα, ειδικά σε αυτά με ευαίσθητο πεπτικό σύστημα.

«Τα μήλα περιέχουν ένα είδος φυτικής ίνας γνωστής ως πηκτίνη, η οποία μπορεί να είναι δύσκολο για μερικούς ανθρώπους να αφομοιώσουν, οδηγώντας σε αέρια και φούσκωμα. Επιπλέον, η περιεκτικότητα σε φρουκτόζη στα μήλα, ειδικά στον χυμό μήλου ή στα αποξηραμένα μήλα, μπορεί να συμβάλει στο φούσκωμα σε άτομα με ευαισθησία στη φρουκτόζη».

«Τα καρπούζια είναι πλούσια σε φρουκτόζη και σορβιτόλη, τα οποία μπορούν να ζυμωθούν στο έντερο και να προκαλέσουν παραγωγή αερίων, οδηγώντας σε φούσκωμα. Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση καρπουζιού σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνική εισροή σακχάρων, συμβάλλοντας δυνητικά στο λίπος της κοιλιάς στο μακροπρόθεσμα», λέει ο Singh.

«Τα φυσικά σάκχαρα και οι φυτικές ίνες στα μάνγκο μπορούν να ζυμωθούν στον πεπτικό σωλήνα, οδηγώντας στην απελευθέρωση αερίων και στη συνέχεια φούσκωμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπερβολική κατανάλωση μάνγκο θα μπορούσε να συμβάλει στην πρόσληψη θερμίδων, οδηγώντας δυνητικά σε αύξηση βάρους και κοιλιακό λίπος», καταλήγει.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share