Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024

Χάστε κιλά χωρίς να πεινάσετε: 7+1 υδατάνθρακες ιδανικοί για διατροφή και άμεση απώλεια βάρους

Ακολουθήστε τις συμβουλές πάντα με τις σύμφωνες οδηγίες του γιατρού σας

15 Ιανουαρίου 2024 13:06
Χάστε κιλά χωρίς να πεινάσετε: 7+1 υδατάνθρακες ιδανικοί για διατροφή και άμεση απώλεια βάρους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρά την αμφιλεγόμενη φήμη τους, οι υδατάνθρακες δεν είναι οι «κακοί» της διατροφής. Το σώμα μας τους χρειάζεται ως καύσιμο, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι μας για την απώλεια βάρους. Με την ευκαιρία, δείτε 15 υγιεινές τροφές που μπορείτε να φάτε άφοβα.

Οι καλοί και οι κακοί υδατάνθρακες

Οι χειρότεροι υδατάνθρακες είναι αυτοί που είναι εξαιρετικά επεξεργασμένοι, «απλοί» υδατάνθρακες με υψηλό, γλυκαιμικό δείκτη. Τι ακριβώς όμως σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το σώμα τα μεταβολίζει αυτά τα τρόφιμα γρήγορα, εκτοξεύοντας τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα στα ύψη, με αποτέλεσμα μια πολύ σύντομη, ενεργειακή κατάρρευση. Από την άλλη πλευρά, οι καλοί υδατάνθρακες δεν θα αυξομειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας ουσιαστικά να παραμείνεις χορτάτη για περισσότερο.

8 υδατάνθρακες που σε βοηθούν να χάσεις βάρος

Βρώμη

Η βρώμη είναι γεμάτη με σύνθετους υδατάνθρακες. Έχει επίσης 10 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μισό φλιτζανιού, γεγονός που σού προσφέρει μια εξαιρετική ώθηση ενέργειας.

Όσπρια

Οι φακές, τα ρεβίθια, τα φασόλια και τα μπιζέλια είναι όλες εξαιρετικές επιλογές για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μιας διατροφής περιορισμένης σε θερμίδες που περιελάμβανε 4 μερίδες οσπρίων την εβδομάδα βοήθησε σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Προϊόντα ολικής αλέσεως

Το ψωμί, τα ζυμαρικά και δημητριακά ολικής αλέσεως είναι όλες υπέροχες προσθήκες στη διατροφή σου αν θες να χάσεις βάρους. Οι πλούσιοι αυτοί υδατάνθρακες σε βοηθούν να κάψεις περισσότερο λίπος στην κοιλιά.

Γιαούρτι με πλήρη λιπαρά

Το πλήρες γιαούρτι δεν έρχεται συχνά στο μυαλό όταν μιλάμε για απώλεια βάρους. Όμως, αυτό το κρεμώδες σνακ μπορεί πραγματικά να μειώσει τον δείκτη μάζας σώματος, το βάρος και το λίπος. Ο συνδυασμός φυσικών σακχάρων, χορταστικού λίπους και πρωτεΐνης θα κρατήσει τις λιγούρες σου μακριά.

Χάστε κιλά χωρίς να πεινάσετε: 7+1 υδατάνθρακες ιδανικοί για διατροφή και άμεση απώλεια βάρους

Μπανάνες

Είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτονται οι περισσότεροι όταν αναζητούν ένα υγιεινό σνακ. Αλλά η μπανάνα είναι κάτι περισσότερο από ένα εύκολο σνακ. Αυτό το φρούτο αυξάνει τα βακτήρια στο στομάχι που καταπολεμούν το φούσκωμα, και είναι επίσης γεμάτη με κάλιο το οποίο βοηθά στη μείωση της κατακράτησης νερού).

Κινόα

Η κινόα κερδίζει επάξια μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους υδατάνθρακες που μπορείς να καταναλώσεις αν θες να χάσεις βάρος. Σε κρατά χορτάτη και είναι επίσης μια πλήρης πρωτεΐνη που σου δίνει τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα για να χτίσει μυς.

Μπρόκολο

Οι υδατάνθρακες και το μπρόκολο συνήθως δεν μπαίνουν στην ίδια πρόταση. Αλλά το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό χαμηλό σε θερμίδες που εκτός από υδατάνθρακες, περιέχει μια καλή δόση φυτικών ινών. Γεγονός που βοηθά στην πέψη, αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα, διατηρεί χαμηλό σάκχαρο στο αίμα και περιορίζει την υπερκατανάλωση τροφής.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες, όχι μόνο είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, αλλά έχουν και φαρμακευτικές ιδιότητες. Δεν είναι περίεργο που θεωρούνται υπερτροφή!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share