Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Η ώρα του πρώτου μπάνιου έφτασε: Τα 5 πράγματα που επιβάλλεται να κάνεις πριν πας στη θάλασσα

Απόλαυσε τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς προβλήματα

31 Μαΐου 2024 13:47
Η ώρα του πρώτου μπάνιου έφτασε: Τα 5 πράγματα που επιβάλλεται να κάνεις πριν πας στη θάλασσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά μας και η θερμοκρασία έχει ήδη ανέβει αρκετά ώστε να φορέσουμε τα μαγιό μας και να ετοιμστούμε για την πρώτη μας βουτιά στη θάλασσα!

Όλοι ανυπομονούμε για αυτό το πρώτο μπάνιο και όλοι δε βλέπουμε την ώρα να αράξουμε σε μια ξαπλώστρα και να αφήσουμε τον ήλιο να καίει το κορμί μας.

Δείτε επίσης: Στα 58 το κορμί της είναι δίνη: Η Ελένη Ράντου με μπικίνι στους Αντίπαξους «κολάζει» ακόμη και την άμμο (photos)

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις πριν από το πρώτο σου μπάνιο, προκειμένου να γλιτώσεις από «μικρο-περιπέτειες».

Δες παρακάτω τα 5 σημαντικότερα πράγματα που οφείλεις να κάνεις

Παραλία

1. Εφοδιάσου με όλα όσα χρειάζεσαι

Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου αντηλιακό προσώπου και σώματος, καπέλο, γυαλιά ηλίου, ομπρέλα θαλάσσης και, ιδανικά, κάποιο λευκό t-shirt ή ανάλαφρο πουκάμισο που θα προστατεύσει μεγάλο μέρος του σώματός σου από τον ήλιο (ώμους, πλάτες, αυχένα, στήθος).

Αν τώρα θες να μαυρίσεις, πρέπει να επαναλαμβάνεις την επάλειψη των αντηλιακών σε πρόσωπο και σώμα πολύ συχνά, και ιδίως αν βουτάς στη θάλασσα ή ιδρώνεις.

Και φυσικά, πάντα να κάθεσαι σε σκιά - ναι, μαυρίζεις ακόμα και κάτω από τη σκιά.

Μάλιστα, το μαύρισμα που πετυχαίνεις, μολονότι πιο αργό, είναι πιο ασφαλές, σταθερό και βαθύ, και άρα διαρκεί και περισσότερο καιρό. Στα συν ότι δεν καίγεσαι!

Φυσικά, να έχεις υπόψη σου ότι είτε θες να μαυρίσεις είτε όχι, είναι απαραίτητο να κάθεσαι κάτω από τη σκιά της ομπρέλας ή κάποιου δέντρου για να αποφύγεις τυχόν ηλίαση, αφυδάτωση, πονοκεφάλους και άλλα προβλήματα που μπορούν να προκληθούν από τον ήλιο.

2. Κάνε απολέπιση δύο μέρες πριν

Με αυτόν τον τρόπο, θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου και θα το βοηθήσεις να δεχθεί πιο εύκολα τις ακτίνες του ήλιου και να μαυρίσει πιο γρήγορα. Πάντα με αντηλιακό όμως!

3. Μην ξυριστείς / κάνεις αποτρίχωση / laser

Μην περιμένεις τελευταία στιγμή για να απαλλαγείς από την τριχοφυΐα.

Ιδανικά, ανάλογα και με τη μέθοδο που προτιμάς, καλό είναι να έχεις ολοκληρώσει την αποτρίχωση περίπου 2 εβδομάδες πριν ώστε το δέρμα να έχει ηρεμήσει και να μην δημιουργηθούν ερεθισμοί από τον ήλιο ή τη θάλασσα.

Ίσως σου έχει τύχει να ξυριστείς και την επόμενη μέρα να βουτήξεις στη θάλασσα και να σε τσούξει το αλάτι ή να δημιουργηθούν μικροί ερεθισμοί και σπυράκια.

Για να αποφύγεις τις παραπάνω παρενέργειες, άσε το ξύρισμα για μια περίοδο που θα ξέρεις ότι δεν θα πας για μπάνιο, ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον 2 μέρες πριν τη βουτιά στη θάλασσα.

Αν πάλι κάνεις laser, είναι πολύ σημαντικό να μην εκτεθείς στον ήλιο τόσο πριν την επίσκεψή σου στον δερματολόγο (για να μην μαυρίσεις) όσο και περίπου 15 μέρες μετά, καθώς υπάρχει κίνδυνος φωτοευαισθησίας και πολύ σοβαρών εγκαυμάτων, που μπορεί να σου αφήσουν σημάδια στην επιδερμίδα.

4. Ενυδάτωση

Πίνε πολύ νερό ώστε να μην αφυδατωθεί ο οργανισμός σου και φρόντιζε να εφαρμόζεις ενυδατικές κρέμες στο πρόσωπο και στο σώμα ώστε να μην εμφανίσεις ξηρότητα στην επιδερμίδα σου.

Όσο είσαι στην παραλία, έχε μαζί σου απαραιτήτως ένα μπουκάλι νερό αλλά και ένα face mist που θα ψεκάζεις κάθε τόσο στο πρόσωπο και στο σώμα σου για να δροσίζεσαι.

μπάνιο

5. Πριν την παραλία...

Άπλωσε το αντηλιακό σου στο πρόσωπο και στο σώμα τουλάχιστον 20' πριν την έκθεσή σου στον ήλιο και ανανέωνέ το οπωσδήποτε κάθε 2 ώρες και όποτε βγαίνεις από τη θάλασσα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share