Σφάλμα στα μπιφτέκια: Το λάθος στο μαγείρεμα του κιμά που καταστρέφει την γεύση τους
Δώστε προσοχή!
Τα μπιφτέκια είναι μερικά από τα φαγητά που αγαπάμε μικροί και μεγάλοι, ανεξαρτήτως εποχής. Αν και είναι μια εύκολη συνταγή στην παρασκευή της, είναι εύκολο τα μπιφτέκια μας να βγουν άνοστα, κακοψημένα ή σκληρά σαν λάστιχο.
Σαν Athensmagazine.gr έχουμε παρουσιάσει αρκετά λάθη που καταστρέφουν τα μπιφτέκια όπως την λιπαρότητα στα μπιφτέκια και πως να την αποφύγετε. Ποιό είναι όμως το σύνηθες λάθος που επηρεάζει αρνητικά τα μπιφτέκια;
Τα μπαχαρικά. Είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα να ρίξουμε λίγο παραπάνω πιπέρι ή πάπρικα. Η αλήθεια είναι ότι τα παραδοσιακά μπιφτέκια της μαμάς ζητάνε μπαχαρικά και μυρωδικά, αλλά με μέτρο. Μερικά μπαχαρικά που ταιριάζουν στα μπιφτέκια είναι ρίγανη, θυμάρι, μαύρο και λευκό πιπέρι, κόλιανδρος, ρίγανη, πάπρικα και το σουμάκ. Όσον αφορά τα φρέσκα μυρωδικά, τα μπιφτέκια αγαπάνε μαϊντανό, δυόσμο και κρεμμύδι.
Ροδαλοί και τραγανοί νηστίσιμοι κεφτέδες - Στην θέση του κιμά ένα υλικό "έκπληξη"
Οι λατρεμένες πατάτες από μικρούς και μεγάλους, και... κεφτέδες. Ένα κεφτεδάκι που θα το λατρέψουν οι αγαπημένοι σας. Με την ευκαιρία, δείτε πως δεν πρέπει να τηγανίσετε τις πατάτες.
Εκείνοι που νηστεύουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τυρί σόγιας.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο200γρ.
- τυρί σόγιας
- ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
- Αλεύρι
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ.
- Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.