Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Επιχείρηση «σώστε» τα φυτά σας από τα έντομα: Ο Σπύρος Σούλης προτείνει δύο απίθανους φυσικούς τρόπους

Τέλος το βασανιστήριο με τα ζωύφια

3 Ιουνίου 2024 09:32
Επιχείρηση «σώστε» τα φυτά σας από τα έντομα: Ο Σπύρος Σούλης προτείνει δύο απίθανους φυσικούς τρόπους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα φυτά σας μέσα στις όμορφες γλάστρες σας διακοσμούν το μπαλκόνι ή την αυλή του σπιτιού σας και δίνουν μια μοναδική ομορφιά στο χώρο σας.

Τι και αν αγαπάτε τα φυτά σας και τα φροντίζετε σαν «παιδιά» σας, υπάρχουν πάντα τα έντομα που ψάχνουν καταφύγιο στις γλάστρες και αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ο Σπύρος Σούλης ξέρει το μυστικό: Ο σωστός τρόπος να κρύψετε την υγρασία από το ταβάνι του μπαλκονιού σας

Αν έχετε προσέξει ότι ήδη από τώρα έχουν αρχίσει να γυροφέρνουν τα φυτά σας, τότε πρέπει να ακολυθήσετε πιστά τις συμβουλές του Σπύρου Σούλη, ο οποίος προτείνει δύο πολύ απλούς και φυσικούς τρόπους για να τα κρατήσετε μακριά σας.

Οι ιδιότητες του μαϊντανού

Χρησιμοποιήστε τις ιδιότητες του μαϊντανού!

Σε μια κατσαρόλα, αναμείξτε ½ φλ. τριμμένο ξερό μαϊντανό και 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο σε 3 φλ. νερό. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Στραγγίξτε το κι αφήστε το να κρυώσει. Αμέσως μετά ρίξτε το μέσα σε ένα μπουκάλι με σπρέι (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη μαγειρικής).

Ψεκάστε με αυτό το απόλυτα φυσικό εντομοαπωθητικό τα δέντρα, τα φυτά και τις γλάστρες σας γιατί η χαρακτηριστική μυρωδιά του μαϊντανού και του σκόρδου θα κρατήσει τα ζωύφια μακριά τους.

Σε περίπτωση που δεν έχετε μαϊντανό στο σπίτι μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με ξερό δυόσμο.

Μαϊντανός

Το πράσινο σαπούνι τα αλλάζει όλα

Το πράσινο σαπούνι θα βοηθήσει σημαντικά Σε ένα λίτρο νερό, διαλύστε 4 κ.γ. τριμμένο πράσινο σαπούνι (ή βιοδιασπώμενο απορρυπαντικό πιάτων) και 2 κ.γ. οινόπνευμα και ανακατέψτε πολύ καλά. Ψεκάστε με αυτό το διάλυμα τα φυτά και τις γλάστρες σας για να εξαφανίσετε τα έντομα από κοντά τους.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα που σας προσφέρει αυτό το μείγμα είναι ότι απομακρύνει τα ζωύφια που έχουν μαλακό κέλυφος (όπως είναι η μελίγκρα και τα ακάρεα). Ο λόγος είναι επειδή το σαπούνι εισχωρεί στη μεμβράνη τους και τα ξεραίνει.

Σαπούνι

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share