Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024

Φυσικός «κλιματισμός»: Αυτά είναι τα 3 φυτά εσωτερικού χώρου για να νικήσεις τη ζέστη

Αν αναζητάς λίγο παραπάνω δροσιά

19 Ιουνίου 2024 09:07
Φυσικός «κλιματισμός»: Αυτά είναι τα 3 φυτά εσωτερικού χώρου για να νικήσεις τη ζέστη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύσκολο πράγμα το καλοκαίρι ο καύσωνας... Όσο και να αγαπάμε τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, υπάρχουν στιγμές που πραγματικά η ζέστη είναι αφόρητη και δυσχαιρένει ακόμα πιο πολύ την καθημερινότητά μας.

Είναι αυτές οι μέρες που νιώθεις ότι όσο κλιματισμό κι αν βάλεις, όσο κι αν ανοίξεις τα παράθυρα, το σπίτι σου θα παραμείνει αποπνικτικό.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πες αντίο στα κουνούπια: Το θαυματουργό φυτό που θα τα εξαφανίσει σε χρόνο τσακ μπαμ

Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχει ένας πιο «έξυπνος», υγιεινός και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος, για να διατηρήσεις το σπίτι σου όσο πιο δροσερό μπορείς το καλοκαίρι.

Εάν δεν το γνώριζες, ήρθε η στιγμή να μάθεις πως τα φυτά μπορούν να μεταβάλλουν τη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης.

Ουσιαστικά, η ηλιακή ενέργεια που απορροφάται από το φύλλωμά τους, μετατρέπει το νερό του φύλλου σε υδρατμούς και μέσω αυτής της εξάτμισης, διαφεύγει στον αέρα μια «δροσιά» που μειώνει τη ζέστη.

Δείτε τα 3 φυτά - «όαση» δροσιάς:

Αλόη

Η ύπαρξη ενός φυτού αλόης στο σπίτι είναι πάντα χρήσιμη, πόσο μάλλον τους μήνες με καύσωνα.

Η αλόη φημίζεται για την ικανότητά της να απελευθερώνει οξυγόνο, κάτι που σημαίνει πως στο σπίτι μπορείς να απολαμβάνεις πιο καθαρό αέρα. Φρόντισε, απλώς, να διατηρείς τα φύλλα της χωρίς σκόνη.

Φίκος Ελαστικός

H εξισορρόπηση της υγρασίας σε ένα δωμάτιο, είναι το «κλειδί» για ένα δροσιστικό αποτέλεσμα, και αυτό το φυτό είναι η τέλεια επιλογή για να καταπολεμήσεις την αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι.

Όσο περισσότερο φύλλωμα έχει ένα φυτό και όσο μεγαλύτερα είναι τα φύλλα του, τόσο περισσότερο θα

απορροφήσει τη θερμότητα σε έναν χώρο.

Φίκος Μπέντζαμιν

Είναι ένα από τα λίγα φυτά που αναπτύσσονται καλά σε εσωτερικούς χώρους και βοηθάει στο να διατηρείται ο αέρας στο εσωτερικό του σπιτιού υγρός και δροσερός, προσφέροντας την πολυπόθητη ανακούφιση από τη ζέστη.

Φρόντισε, μόνο, να το ποτίζεις τακτικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να το τοποθετήσεις σε σημείο με μέτριο φωτισμό, ώστε να μπορεί να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά του ήλιου.

Φίκος Μπέντζαμιν

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share