Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024

Ο Σπύρος Σούλης σας «απαλλάσσει» από το αιώνιο πρόβλημα: 6+1 κόλπα για να πλένετε πιο γρήγορα τα πιάτα στο χέρι

Δεν έχουν όλοι πληντύριο πιάτων!

27 Ιουνίου 2024 17:16
Ο Σπύρος Σούλης σας «απαλλάσσει» από το αιώνιο πρόβλημα: 6+1 κόλπα για να πλένετε πιο γρήγορα τα πιάτα στο χέρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O αγαπημένος μας Σπύρος Σούλης έχει μόνιμα τη λύση για όλα τα θέματα που αφορούν στο σπίτι! Στην προκειμένη περίπτωση, μας συμβουλεύει πως να πλένουμε εύκολα και γρήγορα τα πιάτα μας.

Τα πλυντήρια πιάτων υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σπίτια και όμως πολλές φορές έχει τύχει να χρειαστεί να πλύνετε τα πιάτα στο χέρι. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους μας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ποτέ ξανά μούχλα στους τοίχους: Ο Σπύρος Σούλης σας συμβουλεύει πώς να τους καθαρίσετε

Από την άλλη όμως ας είμαστε και λίγο ειλικρινείς. Ποιος έχει τον χρόνο και κυρίως το κουράγιο να αφιερώνει τόσο χρόνο σε αυτή τη διαδικασία;

Πιάτα

Επιλέξτε ένα υγρό πιάτων με τα σωστά συστατικά

Προμηθευτείτε αντιβακτηριδιακό υγρό σαπούνι για τα πιάτα με γαλακτικό οξύ – θα απομακρύνει τα βακτήρια και θα κάνει το πλύσιμο πιο εύκολο.

Ένα ακόμα συστατικό που κάνει το σαπούνι πιάτων ιδιαίτερα ισχυρό είναι το οξείδιο λαυραμίνης. Θα το βρείτε στα συστατικά του υγρού πιάτων ως Ν-οξείδια C12-14 – αλκυλοδιμεθυλαμινών ή lauramine oxide.

Εφαρμόστε ένα απολυμαντικό ξέπλυμα

Η απολύμανση είναι μέρος της διαδικασίας που περνάνε τα πιάτα αν τα βάλετε στο πλυντήριο, ωστόσο μπορείτε να το κάνετε και στο χέρι.

Βάλτε τα πιάτα σας σε μια λεκάνη με νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού λευκαντικό οξυγόνο και αφήστε τα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο διάλυμα και για να απολυμάνετε το σφουγγάρι και τον νεροχύτη σας.

Πάρτε ένα «σοβαρό» σφουγγάρι

Υπάρχουν σφουγγάρια που θα κάνουν τη διαδικασία του πλυσίματος πολύ πιο εύκολη. Στο εμπόριο θα βρείτε σφουγγάρια που έχουν «σύρμα» από πλαστικό και λειτουργούν πολύ καλά στα πιάτα, χωρίς να αφήνουν γρατσουνιές.

Αφήστε τα πιάτα να μουλιάσουν

Είναι ίσως δελεαστικό να αρχίσετε να τρίβετε ξεραμένη τροφή που έχει κολλήσει στο πιάτο, αλλά κάνετε τη χάρη στον εαυτό σας και αφήστε τα πιάτα να μουλιάσουν πριν τα πλύνετε.

Ακόμα και αν τα αφήσετε για 2 μόνο λεπτά, το πλύσιμο θα γίνει πολύ πιο εύκολο γιατί όλες οι ξεραμένες τροφές θα μαλακώσουν.

Αν έχετε βραστήρα, μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε ζεστό νερό για ακόμα πιο δραστικό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να ξεκολλήσετε τα γαλακτοκομικά και τις αμυλούχες τροφές

Αν θέλετε για παράδειγμα να απομακρύνετε το βούτυρο, χρησιμοποιήστε κρύο νερό. Το ζεστό θα το κάνει κολλώδες και θα είναι δύσκολο να βγει.

Κάντε τη μαγειρική σόδα τον καλύτερό σας φίλο στην απομάκρυνση του λίπους

Αν βρίσκεστε αντιμέτωποι με ένα τηγάνι με κολλημένο λίπος, ρίξτε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα και γεμίστε το με νερό μέχρι πάνω. Βάλτε το στο μάτι για λίγο και το λίπος θα φύγει σε δευτερόλεπτα μόλις το τρίψετε.

Μην αφήνετε βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη σας

Αν δεν προλαβαίνετε να πλύνετε τα πιάτα αμέσως, καλό είναι να τα αφήσετε στην άκρη και όχι μέσα στον νεροχύτη, για να τον έχετε ελεύθερο όταν θα τον χρειαστείτε.

Ένας απλός τρόπος να διευκολύνετε τον εαυτό σας είναι να ξεπλένετε τα πιάτα αφού φάτε, απαλλάσσοντάς τα από τα υπολείμματα φαγητού και να τα αφήνετε μέσα στον νεροχύτη με λίγο νερό.

Έτσι, ακόμα και αν περάσει αρκετός χρόνος πριν τα πλύνετε (καλό θα ήταν όμως να μην καθυστερήσετε πολύ), δεν θα έχετε πρόβλημα με τα κολλημένα φαγητά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share