Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Μην «σκάτε» για το μικρό μπαλκόνι σας: Ο Σπύρος Σούλης βρίσκει λύσεις στα 5 συνηθισμένα προβλήματά σας

Με σωστλη διαχείριση όλα αλλάζουν!

2 Ιουλίου 2024 15:01
Μην «σκάτε» για το μικρό μπαλκόνι σας: Ο Σπύρος Σούλης βρίσκει λύσεις στα 5 συνηθισμένα προβλήματά σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κανέναν σχεδόν δεν αρέσει η ιδέα να έχει μικρό μπαλκόνι στο σπίτι του.

Ο Σπύρος Σούλης ξέρει πώς να βοηθήσει, όμως, για να διορθώσετε κάποια λαθη που κάνετε και σας «τρώνε» τον ήδη περιορισμένο χώρο σας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μπαλκόνι γεμάτο κουτσουλιές: Θαυματουργό μείγμα με μαγειρική σόδα που θα εξαφανίσει κάθε λεκέ

Τα μικρά μπαλκόνια μπορεί να προσφέρουν περιορισμένο χώρο, αλλά με τη σωστή διαχείριση μπορούν να μετατραπούν σε ευχάριστες γωνιές για χαλάρωση και απόλαυση.

Σπύρος Σούλης

Περιορισμένος Χώρος

Πρόβλημα

Η έλλειψη χώρου είναι το πιο προφανές πρόβλημα σε ένα μικρό μπαλκόνι. Είναι δύσκολο να χωρέσουν έπιπλα, φυτά και άλλες διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Λύση

Επενδύστε σε πολυλειτουργικά έπιπλα, όπως πτυσσόμενα τραπέζια και καρέκλες που μπορούν να αποθηκευτούν εύκολα όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Σκεφτείτε επίσης τη χρήση κάθετων ραφιών και κρεμαστών γλαστρών για να εκμεταλλευτείτε τον κάθετο χώρο.

Έλλειψη Ιδιωτικότητας

Πρόβλημα

Τα μικρά μπαλκόνια συχνά βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο, καθιστώντας δύσκολο να εξασφαλιστεί η ιδιωτικότητα.

Λύση

Χρησιμοποιήστε παραβάν, κουρτίνες εξωτερικού χώρου ή φυτά με πυκνό φύλλωμα για να δημιουργήσετε φυσικά εμπόδια. Οι ζαρντινιέρες με ψηλά φυτά μπορούν να προσφέρουν επιπλέον ιδιωτικότητα και να προσθέσουν πράσινο στο χώρο σας.

Έλλειψη Αποθηκευτικού Χώρου

Πρόβλημα

Στα μικρά μπαλκόνια δεν υπάρχει συνήθως αρκετός χώρος για αποθήκευση αντικειμένων.

Λύση

Επιλέξτε έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους, όπως πάγκους με εσωτερικά ράφια ή καρέκλες με κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους. Επιπλέον, τα ράφια στους τοίχους μπορούν να προσφέρουν extra αποθήκευση χωρίς να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στο δάπεδο. Άλλωστε δεν χρειάζεται να έχετε πολλά πράγματα. Αρκούν λίγα και καλά.

Ακατάστατη Εμφάνιση

Πρόβλημα

Ο περιορισμένος χώρος συχνά οδηγεί σε ακαταστασία, κάνοντάς το μπαλκόνι να φαίνεται ακόμα μικρότερο και πιο δυσλειτουργικό.

Λύση

Διατηρήστε την απλότητα και την τάξη.

Επιλέξτε λίγα αλλά λειτουργικά και κομψά διακοσμητικά στοιχεία. Αφαιρέστε τα περιττά αντικείμενα και επιλέξτε μίνιμαλ ύφος στη διακόσμηση που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Ένα όμορφο φανάρι, ένα στιλάτο διακοσμητικό μαξιλάρι, ένα χαλάκι ή ακόμα και ένας μοντέρνος καθρέφτης ή πίνακας στον τοίχο θα δώσει υπέροχο στιλ χωρίς να χρειάζεστε πολλά αντικείμενα.

Έλλειψη Φυτών και Πρασίνου

Πρόβλημα

Πολλοί αποφεύγουν να βάλουν φυτά στα μικρά μπαλκόνια τους, φοβούμενοι ότι θα καταλάβουν πολύ χώρο.

Λύση

Επιλέξτε μικρά φυτά ή φυτά που μπορούν να κρεμαστούν ή να τοποθετηθούν σε ράφια. Τα φυτά που αναπτύσσονται κάθετα, όπως οι αναρριχώμενοι κισσοί, είναι επίσης καλή επιλογή για να προσθέσετε πράσινο χωρίς να θυσιάσετε χώρο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share