Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2025

Αφράτα και ζουμερά: Το υλικό στην ζύμη του κιμά που απογειώνει τη γεύση στα μπιφτέκια

Ο κιμάς για να αφρατέψει θέλει μονάχα δύο υλικά

16 Ιουλίου 2024 14:41
Αφράτα και ζουμερά: Το υλικό στην ζύμη του κιμά που απογειώνει τη γεύση στα μπιφτέκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κιμάς για να αφρατέψει θέλει μονάχα δύο υλικά. Βρώμη και ντομάτα! Ξεχνάς τα ξίδια, τα μύδια, τα στρείδια και ό,τι άλλο μαγικό έκανες για να αφρατέψει ο κιμάς σε μπιφτέκια, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια και λοιπά κιμαδοειδή. Αν βάλεις βρώμη και ντομάτα μέσα στο μίγμα, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπέρα. Όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους.

Με την ευκαιρία: Μοσχαρίσιος, χοιρινός ή αρνίσιος κιμάς: Τα τέλεια μπιφτέκια θέλουν και τα τρία είδη

Τη βρώμη την βάζουμε σε νιφάδες μέσα στον κιμά. Δεν την αλέθουμε, δηλαδή, σε σκόνη. Ως δια μαγείας εξαφανίζεται και δεν είναι ορατή ούτε με το μάτι, αλλά ούτε την καταλαβαίνουμε όταν τρώμε τα κεφτεδάκια. Μπαίνει μόνο και μόνο για να τα αφρατέψει και το κάνει στον απόλυτο βαθμό!

Τη ντομάτα μπορούμε ή να την τρίψουμε στον τρίφτη ή να την λιώσουμε στο μούλτι. Συμβάλλει κατά πολύ στο να αφρατέψει ο κιμάς και δεν φαίνεται καθόλου ούτε στη γεύση αλλά ούτε και τα κεφτεδάκια γίνονται κοκκινιστά. Είναι κι αυτή αόρατη.

Το υλικό στην ζύμη του κιμά που απογειώνει τη γεύση στα μπιφτέκια

 

Σπίτι

Share