Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024

Παραλία Μυλοκοπή: Ένα εκπληκτικό σκηνικό για μονοήμερη εκδρομή - Οι δύο εξωτικές παραλίες στον Κορινθιακό μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα (Video)

Θα σας μαγέψει...

22 Ιουλίου 2023 11:52
Παραλία Μυλοκοπή: Ένα εκπληκτικό σκηνικό για μονοήμερη εκδρομή - Οι δύο εξωτικές παραλίες στον Κορινθιακό μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν ψάχνεις προορισμό για την μονοήμερη εκδρομή σου, η παραλία Μυλοκοπή στην Κορινθία, είναι η απάντηση στο όποιο δίλημμα κι αν σου έχει γεννηθεί. Παράλληλα, απολαύστε εδώ ακόμα μία ελληνική παραλία με τις θεραπευτικές ιδιότητες που θυμίζει παράδεισο.

Απέχοντας περίπου 100 χιλιόμετρα απ’ την Αθήνα, σε 1 ώρα και 30 λεπτά θα βρίσκεσαι εκεί και σε μόλις 20 αν είσαι ήδη στο Λουτράκι. Με το που την αντικρίσεις θα πιστέψεις ότι μεταφέρθηκες σ’ ένα καθόλα εξωτικό σκηνικό, που όμως βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής απ’ την πρωτεύουσα. Πάμε μια βόλτα…

Μυλοκοπή: Η παραλία που αποκαλείται και «δίδυμη»

Την υπέροχη Μυλοκοπή θα δεις πολλές φορές να την χαρακτηρίζουν κι ως η «δίδυμη» παραλία. Αυτό συμβαίνει γιατί στην πραγματικότητα είναι δύο παραλίες, που δημιουργήθηκαν λόγω μιας σεισμικής δόνησης στην αρχαιότητα.

Στην Μικρή Μυλοκοπή θα περπατήσεις σε αμμουδερή χρυσή ακτή, ενώ αυτός ο χωρίς ανέμους κόλπος είναι κατάλληλος για σκάφη μικρότερου μεγέθους.

Στη μεγάλη «αδελφή» της θα βρεθείς σ΄ ένα τοπίο γεμάτο με βράχια στα οποία γίνονται ακόμα και σήμερα εμφανή τα αποτελέσματα του σεισμού εκείνου με τις ραγισμένες της πλάκες να κάνουν την εμφάνιση τους εντός και εκτός της ακτής.

Τα βαθιά νερά και των δύο έχουν τις ίδιες γαλαζοπράσινες μαγευτικές αποχρώσεις που κάνει πολλούς να τις παρομοιάζουν με ακτές της Καραϊβικής θάλασσας, ενώ τριγύρω τους εκτείνεται ένα καταπράσινο δάσος από πεύκα, το οποίο μάλιστα φτάνει μέχρι την παραλία, ολοκληρώνοντας το σκηνικό ενός επίγειου παράδεισου, που θα απολαύσεις την απόλυτη χαλάρωση.

Το κατάφυτο αυτό πευκοδάσος προσφέρει απλόχερα την φυσική σκιά του στους λουόμενους και όσους επιλέγουν να κατασκηνώσουν εκεί.

Για τον λόγο αυτό δε χρειάζεται να προνοήσεις να φέρεις μαζί την ομπρέλα σου για να προστατευτείς απ’ τον ήλιο, αφού μπορείς να στρώσεις την πετσέτα σου κάτω απ΄ τα φύλα τους.

Η παραλία δεν διαθέτει καμία οργάνωση κατά μήκος της γεγονός που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την φυσική ομορφιά της, αν και την κάνει λιγότερο λαοφιλή. Μην αμελήσεις να πάρεις μαζί σου νερό και αρκετές απαραίτητες προμήθειες για να διαρκέσουν όλη την ημέρα, αφού το τοπίο είναι σίγουρο ότι θα σε μαγέψει τόσο που δεν θα θες να το αποχωριστείς γρήγορα.

Ένας βυθός βγαλμένος από παραμύθι

Ο βυθός της παραλίας Μυλοκοπή είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε ομορφιά αλλά και θαλάσσια ζωή με μεγάλη ποικιλία από κοχύλια και αχινούς και αυτόν τον κάνει εξαιρετικά δημοφιλή σε όποιον ασχολείται με το ψαροντούφεκο ή του αρέσει να κάνει καταδύσεις.

Για να μπορέσεις και εσύ να θαυμάσεις την ομορφιά του, μην ξεχάσεις να πακετάρεις μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα την μάσκα σου και καλά μακροβούτια!

Πώς θα φτάσεις στην παραλία Μυλοκοπή

Για να μπορέσεις να μεταφερθείς σ αυτήν την παραλία κόσμημα του κορινθιακού κόλπου χρειάζεται να διασχίσεις την επαρχιακή οδό Λουτρακίου- Περαχώρας.

Οι ταμπέλες που αναγράφουν προς Ηραίο και Λίμνη Βουλιαγμένης θα σου δείξουν το δρόμο. Περίπου 3 χιλιόμετρα προτού προσεγγίσεις την παραπάνω λίμνη, θα δεις ξανά μια πινακίδα που θα αναγράφει προς Σκαλωσιά.

Μετά από περίπου έξι χιλιόμετρα αρχίζει το πραγματικά απαιτητικό κομμάτι, αφού για να καταφέρεις να φτάσεις στην παραλία θα πρέπει να περάσεις έναν πολύ δύσκολο χωματόδρομο, όπου μόνο αυτοκίνητα 4χ4 θα καταφέρουν να αντέξουν απρόσκοπτα την διαδρομή.

Αν πάλι επιλέξεις να την κάνεις περπατώντας, φόρεσε τα αθλητικά σου παπούτσια και έχε στο νου σου πως απαιτείται μια πεζοπορία περίπου μισής ώρας, απ’ το σημείο πριν το χωματόδρομο που θα αφήσεις το αυτοκίνητο σου για να καταφέρεις να βρεθείς στην ακρογιαλιά της. Οι χάρτες της google σίγουρα θα σε βοηθήσουν στην διαδρομή.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share