Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024

Ζαρούχλα: Το ορεινό χωριό της Αχαΐας που είναι πνιγμένο στα έλατα

Σε περιμένει να τo ανακαλύψεις!

10 Οκτωβρίου 2023 07:34
Ζαρούχλα: Το ορεινό χωριό της Αχαΐας που είναι πνιγμένο στα έλατα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ζαρούχλα στο νομό Αχαΐας, είναι ο πλέον ιδανικός προορισμός για να περάσεις μια χαλαρωτική εκδρομή μακριά από το θόρυβο της πόλης. Με ένα καταπράσινο περιβάλλον πνιγμένο στα έλατα το χωριό συνθέτει ένα μαγευτικό τοπίο.

Βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού του Χέλμου. Με υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, η Ζαρούχλα είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα χωριά όχι μόνο της Αχαΐας, αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου. Με την ευκαιρία, δείτε το ελληνικό χωριό με το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα.

Το δάσος που θα συναντήσεις στις παρυφές του οικισμού, πυκνοφυτευμένο με έλατα και πεύκα θα γεμίσει τους πνεύμονες σου με καθαρό αέρα και τη ματιά σου με την ανεμπόδιστη θέα του πράσινου, που εκτείνεται μπροστά σου. Στριφογυριστά δρομάκια φτιαγμένα από πέτρα και παραδοσιακά βουνίσια σπίτια δημιουργούν ένα σκηνικό πλημμυρισμένο με άκρα γραφικότητα, με τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο σημείο εισόδου του χωριού να γεμίζει την ατμόσφαιρα με κατάνυξη, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Ξεκίνα την εξερεύνηση σου από την βάση σου, επισκεπτόμενος τον πύργο της Ζαρούχλας, που θα τον βρεις ακριβώς δίπλα από τη μονή της Αγίας Τριάδος, εκεί που θα απολαύσεις την εικόνα του βουνού να μπλέκεται με το δάσος. Χτισμένος από τις αρχές του 18ου αιώνα, παρότι στο σήμερα θα δεις τον πύργο μισογκρεμισμένο, θα σου δώσει μια πολύ καλή γεύση της αρχιτεκτονικής των περασμένων χρόνων της περιοχής, για τον λόγο αυτό είναι και επίσημα ανακηρυγμένος ως διατηρητέο μνημείο από τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Σε απόσταση αναπνοής, μόλις δέκα χιλιομέτρων από το χωριό θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις το παραμυθένιο τοπίο της λίμνης Τσιβλού, η οποία κρύβει μια τραγική ιστορία πίσω από τη δημιουργία της. Γεννημένη κυριολεκτικά μέσα από μια καταστροφική κατολίσθηση που προκάλεσε τον αφανισμό δύο ολόκληρων χωριών, το μοναδικό σκηνικό της θα σε αφήσει πλήρως ενθουσιασμένο.

Ζαρούχλα
Ζαρούχλα

Περιτριγυρισμένη από ένα κατάφυτο περιβάλλον, που πλημμυρίζει από ανθισμένες καστανιές, θα σου δοθεί η ευκαιρία εκτός από το να απολαύσεις την μαγευτική θέα να επιδοθείς σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων για να ζήσεις ολοκληρωμένα την εμπειρία με την ποδηλασία, το κανό και την ιππασία να είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές που ανοίγονται μπροστά σου.

Πώς θα φτάσεις εκεί: Για να φτάσεις στον μαγικό τόπο της Ζαρούχλας με αφετηρία σου το κέντρο της Αθήνας θα χρειαστεί να καλύψεις μια διαδρομή 180 χιλιομέτρων. Με ένα ταξίδι διάρκειας δυόμιση ωρών θα έχεις καταφέρει να φτάσεις στον ονειρικό προορισμό σου.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share