Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024

Ένας «άλλος» κόσμος σε λιγότερο από 2 ώρες από την Αθήνα: Η παραλία με τα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά

Το ιδανικότερο μέρος για μονοήμερη εκδρομή

24 Ιουνίου 2024 14:59
Ένας «άλλος» κόσμος σε λιγότερο από 2 ώρες από την Αθήνα: Η παραλία με τα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει πιο ωραία ανάπαυλα από μια μονοήμερη εκδρομή με οικογένεια ή φίλους σε μια πανέμορφη παραλία που μπορείς αν περάσεις ποιοτικό χρόνο.

Η παραλία Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό είναι ένα ιδανικό μέρος για να κάνεις την εκδρομούλα σου και να έρθεις κοντά στη φύση, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθείς από την Αττική.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μόνο 40' από το κέντρο της Αθήνας: Η παραλία Κακιά Θάλασσα θα σας «πάρει» το μυαλό (video)

Δεν είναι μόνο η πολύ κοντινή απόσταση που πρέπει να διανύσεις για να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα νερά της, απέχει άλλωστε μόλις 63 χιλιόμετρα δυτικά απ’ το κέντρο της Αθήνας, διαδρομή διάρκειας περίπου μιας ώρας και ενός τετάρτου.

Είναι και το υπέροχο σκηνικό της που θα αντικρίσεις, τα οποία συνολικά θα σε δικαιώσουν για την επιλογή που έκανες να την επισκεφτείς.

Τι κάνει το Προσήλι τόσο μοναδική παραλία;

Το Προσήλι, χαρίζει στα μάτια κάθε λουόμενου που θα βρεθεί κατά μήκος του ένα καθόλα εξωτικό τοπίο.

Πεντακάθαρα καταγάλανα νερά σε κρύα θερμοκρασία, μπλέκονται με το πράσινο της κατάφυτης έκτασης που την περικλείει, δημιουργώντας μια πραγματικά ονειρική καλοκαιρινή εικόνα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως εκτός απ’ τις μπαταρίες σου θα γεμίσει και ο αποθηκευτικός χώρος του κινητού σου με φωτογραφίες, που θα αποτυπώνουν την ατμοσφαιρική ομορφιά των περιχώρων.

Όταν βρεθείς εκεί θα στρώσεις την πετσέτα σου πάνω σε ψιλό βότσαλο με λευκές αποχρώσεις και θα ευχαριστηθείς την ηλιοθεραπεία σου, θαυμάζοντας ταυτόχρονα το πλούσιο φυσικό του περιβάλλον που θα εκτείνεται μπροστά στα μάτια σου.

Αν πάλι αυτό που ψάχνεις στην εξόρμηση σου, είναι η πιο ήρεμη εκδοχή της παραλίας αυτής, τα βράχια που θα δεις στην δεξιά μεριά της ακτή θα σου δώσουν την πιο ηλιοκαμένη εναλλακτική της χαλάρωσης που επιθυμείς να βιώσεις.

Παραλία προσήλι

Ένα αρχαίο κάστρο

Κοντά στο Προσήλι, υπάρχει ένα κάστρο το οποίο στέκει στη θέση του από την αρχαιότητα.
Το φρούριο των Αιγοσθένων βρίσκεται σε έναν λόφο περίπου 450 μέτρα μακριά από τη θάλασσα και αποτελεί ένα από τα επιβλητικότερα αρχαία φρούρια στον ελληνικό χώρο. Υπολογίζεται ότι χτίστηκε στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ.

Στην νοτιοανατολική γωνιά της ακρόπολης, βρίσκεται ο ψηλότερος πύργος του φρουρίου, ο οποίος θεωρείται από τα αρτιότερα μνημεία της οχυρωματικής αρχιτεκτονικής της αρχαιότητας. Έχει αναστηλωθεί και είναι επισκέψιμος.

Ο ισχυρός σεισμός του 1981 στις Αλκυονίδες επέφερε σημαντικές βλάβες στο φρούριο ενώ από το 2011 έχουν ξεκινήσει σημαντικά έργα αποκατάστασης. Το βέβαιο είναι ότι, είτε πριν το μπάνιο σας, είτε κατά την επιστροφή σας από το Προσήλι, αξίζει να κάνετε μια στάση για να απολαύσετε τόσο το μνημείο όσο και τη θέα προς τη θάλασσα.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share