Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024

Δύο ώρες από την Αθήνα και πράσινη όαση: Η παραλία με τα πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και το γραφικό εκκλησάκι

Χονδρό βότσαλο και όμορφα κρυστάλλινα νερά!

1 Ιουλίου 2024 10:04
Δύο ώρες από την Αθήνα και πράσινη όαση: Η παραλία με τα πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και το γραφικό εκκλησάκι
Από Αναστασία Κολυβά

Οι παραλίες των Σπετσών είναι όλες ξεχωριστές και εύκολα προσβάσιμες. Όπως και όλο το νησί άλλωστε. Όλες τους προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες χαλάρωσης, καθώς τα καταγάλανα νερά τους μας ανανεώνουν και μας κάνουν να ερωτευόμαστε ακόμη περισσότερο το αρχοντικό νησί.

Δείτε επίσης: Μπόλικο πράσινο, αμμουδιά 9 χιλιομέτρων: Η παραλία με το σπάνιο δάσος που φθάνεις σε 40 λεπτά

Η παραλία με τα πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και το γραφικό εκκλησάκι

Εμείς ξεχωρίζουμε την παραλία της Αγίας Παρασκευής.

Η καταπράσινη πευκόφυτη παραλία της Αγίας Παρασκευής με το γραφικό εκκλησάκι, θεωρείται από πολλούς η ομορφότερη των Σπετσών. Χονδρό βότσαλο και όμορφα κρυστάλλινα νερά. Μπορούμε να έρθουμε και με το λεωφορείο και με τα καΐκια που κάνουν τις ημερήσιες εκδρομές.

Η παραλία είναι οργανωμένη (λειτουργεί μπαράκι) κατά την τουριστική περίοδο. Ωστόσο, επιβεβαιώστε για τη λειτουργία του πριν ξεκινήσετε.

Η όμορφη αμμουδερή παραλία της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται σε έναν προστατευμένο κόλπο, στη δυτική ακτή των Σπετσών, 12 χιλιόμετρα από την Ντάπια. Σκιάζεται από ένα πυκνό πευκοδάσος, η παραλία προσφέρει κάποιες εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ και σνακ μπαρ. Η παραλία της Αγίας Παρασκευής, οφείλει το όνομά της στο σχήμα κύβου παρεκκλήσι στέκεται λίγα μέτρα από την ενδοχώρα τους edge.

Δύο ώρες από την Αθήνα και πράσινη όαση

Πως μπορείτε να φτάσετε

Ιδανικά μπορείτε να νοικιάσετε ένα μηχανάκι και να πηγαίνετε από τη μία στην άλλη ακόμη και την ίδια μέρα. Όλα αυτά εάν δεν σας μαγέψει η Αγία Παρασκευή με το ιδιαίτερο περιβάλλον της. Δεν είναι δύσκολο να πας στην Αγία Παρασκευή αλλά προς διευκόλυνση σου βάζουμε το σημείο από τους χάρτες της Google. Μπορείς να την προσεγγίσεις και μέσω θαλάσσης με ένα καϊκάκι. Κάνει τη διαδρομή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία αλλά μπορείς φυσικά να βάλεις την ομπρέλα σου και τα πράγματά σου κι εσύ όπου σε βολεύει. Στην παραλία υπάρχει επίσης και το ομώνυμο λευκό εκκλησάκι. Χαρακτηριστικό της παραλίας εκτός από το πράσινο περιβάλλον είναι ότι είναι μια από τις παραλίες των Σπετσών που έχουν αρκετά ζεστά νερά.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share