Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2025

Πέθανε ο Θόδωρος Γεωργόπουλος

Θρήνος

16 Ιουνίου 2020 16:11
Πέθανε ο Θόδωρος Γεωργόπουλος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 58 ετών ο μαέστρος και βιρτουόζος του μπουζουκιού Θόδωρος Γεωργόπουλος. Ακόμη ένα τραγικό γεγονός μετά την είδηση του θανάτου διάσημου ηθοποιού.

Ο γνωστός πατρινός υπέστη χθες το απόγευμα ανακοπή καρδιάς, με την είδηση του θανάτου του να γεμίζει θλίψη την τοπική κοινωνία. Ο Θοδωρής Γεωργόπουλος γεννήθηκε στη Πάτρα το 1962. Γιος του δάσκαλου παραδοσιακής μουσικής Σταύρου Γεωργόπουλου, αναπόφευκτα ασχολήθηκε με την μουσική όπως και όλη η οικογένεια.

Οι πρώτες μουσικές συνθέσεις έρχονται το 1986 με το Νίκο Λιβάνη και ακολουθούν επόμενες με Στάθη Αγγελόπουλο, Άντζελα Δημητρίου, Τάκη Κατσάνη, Σούλα Νικολουδάκη, Νίκο Μυλωνά, Γιώργο Αναστασόπουλο ,Κώστα Καρουσάκη, Δημήτρη Δημόπουλο, Γιώργο Τζουμέρκα, τον ηθοποιό Γιώργο Γιαννόπουλο.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάσος Τρίκκας

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Τάσος Τρίκκας, δημοσιογράφος, συγγραφέας και από τα ιστορικά στελέχη της ελληνικής Αριστεράς.

Ο Τάσος Τρίκκας είχε πολύχρονη δράση στην οργανωμένη Αριστερά και διώχθηκε για τις ιδέες και τους αγώνες του. Θρήνος επικρατεί και στην Λάρισα καθώς έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Γκλέτος σε ηλικία 58 ετών.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της ΕΔΑ «Δημοκρατική Αλλαγή», στην εφημερίδα «Το Βήμα», ενώ άρθρα του είχαν δημοσιευθεί στα «Νέα», την «Ελευθεροτυπία» και την «Εποχή», ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό αρθρογραφούσε στην «Αυγή».

Ο Τάσος Τρίκκας εντάχθηκε στην Κατοχή στις τάξεις της ΕΠΟΝ, ενώ υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας της ΕΔΑ. Με τον χαρακτηρισμό «Κομμουνιστής Γ’ Κατηγορίας» υπηρέτησε έγκλειστος την στρατιωτική του θητεία στην Μακρόνησο και τον Κολινδρό, όπου έδρευαν Ειδικές Μονάδες Οπλιτών.

Μετά την εγκαθίδρυση της δικτατορίας διέφυγε στην Ευρώπη και συντόνισε την πάλη κατά των απριλιανών από τις επιτροπές της ΕΔΑ και του ΠΑΜ στη Δυτική Ευρώπη.

Συντάχθηκε με το ΚΚΕ εσωτερικού στη διάσπαση του 1968, ενώ, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα το 1973 συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο της «αμνηστίας» του χουντικού καθεστώτος.

Πολιτικά ενεργός και μεταδικτατορικά, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εσ., μέλος της του Εκτελεστικού Γραφείου της ΕΑΡ, ενώ συμμετείχε στην ίδρυση του ΣΥΝ, θητεύοντας στην Κεντρική Επιτροπή του και την Πολιτική Γραμματεία του.

 

Ειδήσεις

Share