Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2025

Επίθεση με βιτριόλι: Ο αδερφός της Ιωάννας μιλά για τον αγώνα της

"Η Ιωάννα το έχει αποδεχτεί και ψάχνει το καλύτερο για αυτήν", αναφέρει χαρακτηριστικά ο αδελφός της

11 Μαρτίου 2021 14:41
Επίθεση με βιτριόλι: Ο αδερφός της Ιωάννας μιλά για τον αγώνα της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίθεση με βιτριόλι: Στο πλευρό της Ιωάννας, της 34χρονης που έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι, στέκεται η οικογένειά της. Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην εκπομπή T-Live ο αδερφός της Ιωάννας. «Η αδελφή μου το έχει αποδεχτεί και ψάχνει για το καλύτερο. Να δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε για το καλύτερο.

Έχει επικοινωνία με φίλους της, τη βλέπουν κάποια άτομα, εννοείται μέσα στο σπίτι με όλα αυτά που γίνονται προσεχτικά. Η μητέρα μας, όλη η οικογένειά της είμαστε δίπλα της. Σίγουρα τη στηρίζουν και κάποιοι φίλοι της. Είμαστε στην αναμονή να ξεκινήσει το δικαστήριο και κάνουμε όλοι μας υπομονή. Να κλείσει ο φάκελος και να οριστεί η ημερομηνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη έσπασε τη σιωπή της για πρώτη φορά μετά το τραγικό συμβάν, μιλώντας στο περιοδικό ΟΚ!, ενώ σήμερα η γιατρός της περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Επίθεση με βιτριόλι: Ο αδερφός της Ιωάννας μιλά για τον αγώνα της

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα φοράει εκτός από μάσκα και ειδικά ενδύματα

Σε νέες δηλώσεις για την κατάσταση της 34χρονης Ιωάννας που έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι προχώρησε η Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής της Μονάδας Εγκαυμάτων στο «Θριάσιο». Η 34χρονη έσπασε τη σιωπή της για πρώτη φορά μετά το τραγικό συμβάν, μιλώντας στο περιοδικό ΟΚ!.

Η γιατρός της, μίλησε σήμερα στο Mega για τη μάσκα που φοράει εξηγώντας τις ιδιότητές της. «Η μάσκα ασκεί πίεση στις ουλές. Ο σκοπός της είναι να μην φουσκώσουν οι ουλές. Πιέζει τις ουλές έτσι ώστε να μην γίνουν υπερτροφικές και να μην φουσκώσουν πολύ. Δίνει μια κατεύθυνση στις ίνες κολλαγόνου πιέζοντάς τες, ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και να μειωθούν οι ουλές. Ωστόσο σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις ότι η Ιωάννα κοιμάται και ξυπνάει με μια ειδική μάσκα.

Να γίνει δηλαδή πιο μαλακό το δέρμα, να έχει καλύτερες κινήσεις, γιατί τα εγκαύματα αφήνουν ουλές οι οποίες είναι άσχημες φουσκώνουν και τραβούν το πρόσωπο σε διάφορες κατευθύνσεις. Θα τη φοράει για πολύ καιρό και θα προσαρμόζεται ανά καιρούς. Ήδη την έχουμε προσαρμόσει τρεις φορές. Η Ιωάννα φοράει και σε όλο της το σώμα ειδικά ενδύματα. Έχει καεί στον κορμό μέχρι την πλάτη και τα δύο χέρια της», εξήγησε η κ. Καλοφώνου.

"Η Ιωάννα ξέρει τις ιδιαιτερότητες που θα έχει το δέρμα της"

«Ο ήλιος αυτή τη στιγμή είναι απαγορευτικός. Η Ιωάννα ξέρει ότι το δέρμα που θα έχει δεν θα έχει ποτέ τις ιδιότητες του φυσιολογικού δέρματος. Πάντα θα είναι πιο ευαίσθητο. Ποτέ δε θα έχουμε αυτό που χάθηκε με το βιτριόλι. Όσα χρόνια και να περάσουν θα υπάρχει πάντα ευαισθησία. Τουλάχιστον για ένα χρόνο απαγορεύεται να βγει στον ήλιο, και όταν θα αρχίσει να βγαίνει, θα βγαίνει με τεράστιες προφυλάξεις», συνέχισε η ίδια.

«Είναι πολύ δύσκολο αυτό που περνάει η Ιωάννα. Εξηγούμε στους ασθενείς ότι ο εφιάλτης δεν τελειώνει μετά το νοσοκομείο. Τους το εξηγούμε, αλλά είναι άλλο να το ζουν, και να βλέπουν ότι έχουν μπροστά τους μεγάλο αγώνα. Έχει κάνει μέχρι τώρα οχτώ χειρουργεία. Προβληματιστήκαμε πολύ με τα βλέφαρα, γιατί έπρεπε να κλείνουν για να διατηρηθεί η όραση. Είχε καεί το ένα βλέφαρό της. Θα κάνει και άλλα χειρουργεία. Περιμένουμε ωρίμανση των ουλών και στη συνέχεια θα κάνει αρκετά χειρουργεία», πρόσθεσε η κ. Καλοφώνου.

«Εμείς είμαστε μονάδα βαρέων εγκαυμάτων. Έχουμε δει και πιο μεγάλης έκτασης περιστατικά. Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι πρόκειται για επίθεση, και αυτό τα αλλάζει όλα. Η Ιωάννα τρώει. Έχει μια δυσκολία στην κίνηση στο στόμα, έχει ουλές γύρω από το στόμα και το πηγούνι. Δεν την εμποδίζουν στη σίτιση αλλά θέλει ακόμα δουλειά η περιοχή γύρω από το στόμα», ανέφερε ακόμα σχετικά με την κατάσταση της 34χρονης.

 

Ελλάδα

Share