Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2025

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών ζητούν να καταθέσουν τα θύματα - «Εκτίθεστε κυρίες μου με αυτή τη στάση»

Προσωρινή διακοπή της δίκης

28 Μαρτίου 2022 10:26
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών ζητούν να καταθέσουν τα θύματα - «Εκτίθεστε κυρίες μου με αυτή τη στάση»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. με τα θύματα να ζητούν να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Σημειώνεται πως στο πλευρό του βρίσκονται σήμερα η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου μαζί με το γιο τους Δημήτρη Φιλιππίδη.

Η πρώτη καταγγέλλουσα, Α.Μ, η οποία έχει καταθέσει πως βιάστηκε κατ´ εξακολούθηση από τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό κατ’ ζήτησε η κατάθεση της να γίνει κεκλεισμένων των θυρών γιατί εξετάζονται σοβαρότατα αδικήματα και -όπως ανέφερε ο δικηγόρος της- «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διασυρμού της». Το ίδιο αίτημα υπέβαλλε και η Α.Γ, η οποία έχει καταγγείλει την απόπειρα βιασμού της μέσα σε αυτοκίνητο.

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη

Αυτό το αίτημα έφερε ένταση και φωνές κατά τη διάρκεια της δίκης, με την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη να δηλώνει: «Εκτίθεστε κυρίες μου με αυτή τη στάση»

«Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε»

Ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός την πρώτη ημέρα της δίκης του παρέμεινε στη φυλακή με τον συνήγορο του να εξηγεί στους δικαστές ότι δεν ήταν σε θέση να παραστεί ζητώντας διακοπή της διαδικασίας. Η δέσμευση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου ότι πρόθεση του εντολέα του, ακόμη και αν χρειαστεί αμαξίδιο, είναι να βρεθεί στο δικαστήριο αντιμέτωπος με τις γυναίκες που τον καταγγέλλουν αλλά χρειάζεται χρόνο για να συνέλθει από ένα πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί οδήγησε το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημα της διακοπής. «Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του» είχε τονίσει ενώπιον του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης ενώ σε δηλώσεις του σημείωσε πως το πρόβλημα υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη προϋπήρχε της προφυλάκισης του και τώρα επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα εκείνος να έχει χάσει περισσότερα από 20 κιλά. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, λίγες ώρες πριν την έναρξη της δίκης, έκανε γνωστό ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, αν και αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, θα προσέλθει στο δικαστήριο περπατώντας και ζήτησε την κατανόηση και βοήθεια των αστυνομικών –συνοδών.

 

Ελλάδα

Share