Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2025

Τραγωδία στα Τέμπη: "Ράγισαν" καρδιές από τους συγγενείς των θυμάτων στο τρισάγιο - «Να παρακαλέσει τον Άγιο Θεό ώστε να...» (Video)

Στιγμές συγκίνησης εκτυλίχθηκαν στον τόπο της τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

23 Ιουνίου 2023 15:02
Τραγωδία στα Τέμπη:
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στον τόπο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη βρέθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου να τελέσει μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων θυμάτων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καθ’ οδόν για τον Βόλο, όπου πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη επίσκεψη, σταμάτησε στον τόπο της τραγωδίας και τέλεσε το τρισάγιο. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ στον τόπο του δυστυχήματος βρέθηκαν και συγγενείς των θυμάτων, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει η Ευδοκία Τσαγκλή: «Μη μας ξεχνάτε! Αμέτρητα Γιατί. Ανεπαρκείς Απαντήσεις» - Η κραυγή αγωνίας και το συγκλονιστικό βίντεο για τα Τέμπη

Πλήθος συγγενών στο σημείο της τραγωδίας

Το παρών έδωσε πλήθος συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας του τόπου.

Ο κ. Βαρθολομαίος δακρυσμένος καθ’ όλη τη διάρκεια του τρισάγιου, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων, στον παρακείμενο ναΐσκο, ενώ συναντήθηκε με συγγενείς.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τόνισε μεταξύ άλλων πως ο Πατριάρχης “προσέθεσε και τη δική του λύπη στο θρήνο των συγγενών των θυμάτων. Έρχεται να ευλογήσει τον τόπο και να παρακαλέσει τον Άγιο Θεό ώστε να μη συμβούν στο μέλλον παρόμοια ατυχήματα. Η παρουσία του μας τιμά, είναι καθοριστική καθώς σ’ αυτό εδώ το σημείο που ενδεχομένως πολλοί το αποφεύγουν, έρχεται να δώσει την ευλογία και να πει πως κάποια πράγματα δεν έχουν να κάνουν με τι πιστεύει ο καθένας, με τις προκαταλήψεις του καθενός, αλλά με την υπευθυνότητα…”

 

Ελλάδα

Share