Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2025

Φωτιά στo Λουτράκι: Ταραχή με την γερόντισσα εξαφανίστηκε μέσα στους καπνούς - «Γυρίστε πίσω! Είναι δυνατόν;»

Πανικός στον αέρα του Open

18 Ιουλίου 2023 16:51
Φωτιά στo Λουτράκι: Ταραχή με την γερόντισσα εξαφανίστηκε μέσα στους καπνούς - «Γυρίστε πίσω! Είναι δυνατόν;»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πύρινα μέτωπα μαίνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας μας και ένα από τα μεγαλύτερα βρίσκεται στο Λουτράκι. Εκεί οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη για να σώσουν την εκκλησία στον Άγιο Χαράλαμπο, αλλά φλόγες συνέχισαν να ξεπροβάλλουν από διάφορα σημεία. Η δημοσιογράφος του Open, Ελευθερία Σπυράκη, συνάντησε την γερόντισσα της εκκλησίας, η οποία της ανέφερε πως δεν φοβάται και εξαφανίστηκε μέσα στους καπνούς της φωτιάς.

Ξαφνικά η γερόντισσα χάθηκε πίσω από την περίφραξη με τις φλόγες δίπλα της να πλησιάζουν απειλητικά. Οι πυροσβέστες και το συνεργείο του σταθμού της φώναζαν να επιστρέψει πίσω: «Έλα από εδώ! Γυρίστε πίσω! Μα είναι δυνατόν; Συγγνώμη εγώ δεν μπορώ να προχωρήσω προς τα εκεί. Ελάτε γρήγορα.

Ο συνάδελφος πήγα να την πάρει. Είναι επικίνδυνο αυτό που γίνεται. Καταλαβαίνουμε τον πόνο της και προσπαθούμε να συμμεριστούμε την αγωνία που υπάρχει, αλλά αυτό καταντά πολύ επικίνδυνο.»

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Η προσπάθεια αστυνομικών να πείσουν μοναχές να εκκενώσουν μοναστήρι στη Μάνδρα (Video)

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η φωτιά στη Μάνδρα Αττικής. Η φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια χθες (17/7) νωρίς το απόγευμα, συνέχισε να καίει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προσπαθούν να πείσουν μοναχές να εκκενώσουν το μοναστήρι τους.

Σε μοναστήρι της Μάνδρας, οι μοναχές έμειναν πίσω να προστατεύσουν το μοναστήρι τους, όμως, οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν επιστρατευθεί για να βοηθήσουν στην εκκένωση της περιοχής, προσπάθησαν να τις πείσουν να εγκαταλείψουν τη Μονή.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, οι μοναχές δεν μπορούσαν να πιστέψουν το θέαμα της πυρκαγιάς που έβλεπαν, ενώ άλλες δεν ήθελαν να φύγουν από το μοναστήρι.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης, από τον οικισμό Πανόραμα, μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και προέτρεψε τους κατοίκους να αποχωρήσουν για προληπτικούς λόγους.

 

Ελλάδα

Share