Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2025

«SOS» σε 11 περιοχές υψηλού κινδύνου για φωτιά σήμερα Δευτέρα (7/8)

Ο χάρτης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

7 Αυγούστου 2023 10:15
«SOS» σε 11 περιοχές υψηλού κινδύνου για φωτιά σήμερα Δευτέρα (7/8)
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Από Κυριάκος Μελλίδης

Έντεκα περιοχές βρίσκονται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς σήμερα, Δευτέρα (7/8).

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου «3» (υψηλός κίνδυνος) είναι:

  • Αττική
  • Κύθηρα
  • Βοιωτία
  • Αργολίδα
  • Κορινθία
  • Μεσσηνία
  • Φωκίδα
  • Αχαϊα
  • Λακωνία
  • Χανιά
  • Ρέθυμνο

Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Δείτε επίσης: Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο - Εναέρια μέσα ρίχτηκαν στην μάχη μετά τον ολονύχτιο αγώνα των χερσαίων δυνάμεων (video)

Αποκάλυψη Κικίλια: «Σύλληψη υπόπτου για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο - Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης»

Η Ελληνική Αστυνομία έπιασε επ’ αυτοφώρω έναν ύποπτο για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο. Κουβαλούσε μπιτόνια και εύφλεκτα υλικά και πρόλαβε να βάλει φωτιά, η οποία ευτυχώς δεν πρόλαβε να επεκταθεί.

 

Ελλάδα

Share