Διαφορετική τυρόπιτα "κόλαση" με ανθότυρο και μέλι - Γεύση σε άλλο επίπεδο
Δοκιμάστε και κάτι διαφορετικό!

Σας αρέσει και έσας η τυρόπιτα αλλά θέλετε να δοκιμάσετε και κάτι διαφορετικό; Τοτε βγάλε την φέτα και βάλε ανθότυρο και μέλι.
Υλικά
1 κιλό ανθότυρο
8 αυγά
200 γρ. μέλι
σουσάμι
1 κ.σ σπορέλαιο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ κανέλα (προαιρετικά)
2 κ.σ. σιμιγδάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με το μέλι πολύ καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα και ξαναχτυπάμε.
Τέλος, προσθέτουμε το ανθότυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Αλείφουμε το ταψί με το σπορέλαιο και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι να πάει παντού.
Αδειάζουμε το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά. Σερβίρουμε την τυρόπιτα αφού προηγουμένως έχει κρυώσει.
«Τσουπωτή» τυρόπιτα της γιαγιάς: Η παραδοσιακή συνταγή για χορταστικό αποτέλεσμα - Έτοιμη στο «άψε σβήσε»
Η τυρόπιτα είναι ένα κλασσικό και παραδοσιακό σνακ με άπειρες παραλλαγές τόσο σε φύλλο όσο και σε γέμιση. Όσες τυρόπιτες κι αν δοκιμάσουμε ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε μόνο μία.
Γι' αυτό σήμερα το Athensmagazine σου φέρνει μια κλασσική,παραδοσιακή αλλά πεντανόστιμη συνταγή για τσουπωτή τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο! Κι επειδή ξέρουμε πως έχεις μια αδυναμία στις τυρόπιτες, δες εδώ την τέλεια τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο.
Υλικά
- 1/2 κιλό Φέτα
- 2 φλυτζάνια Ανθότυρο
- 2 Αυγά
- 1 φλυτζάνι Γάλα
- Πιπέρι
- 1 κουταλάκι Δυόσμος
- 1 κουτί Φύλλα για πίτες
- 1 κουταλάκι Σουσάμι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί!
- Λαδώνουμε καλά το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα καλά!
- Απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα φύλλα!
- Στρίβουμε τις άκρες και κόβουμε τη πίτα σε κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε το σουσάμι και λίγο δυόσμο.
- Ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά και απολαμβάνουμε!
Πηγή: olakatsarola.gr
Εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο
To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα, μετά τους νόστιμους λουκουμάδες που σας παρουσιάσαμε νωρίτερα.
Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, για να την απολαύσετε ως πρωϊνό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας με ψητό κρέας ή κοτόπουλο.
Υλικά συνταγής
- 600 γρ. τυρί φέτα
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αβγά
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο