Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Λευκή εισβολή από τον Γιώργο Τσατραφύλλια: «"Κλείδωσε"» η χιονόπτωση στην Αττική - Από το απόγευμα και μετά περιμένουμε...» (photo-video)

Θα ντυθούν στα άσπρα τα ορεινά του νομού και μάλιστα σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα από το αναμενόμενο

13 Ιανουαρίου 2024 10:02
Λευκή εισβολή από τον Γιώργο Τσατραφύλλια: «
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τα χιόνια στην Αττική επιβεβαιώνει και με ανάρτηση του ο έμπειρος μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Όπως σημειώνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας η «λευκή εισβολή» στο Λεκανοπέδιο θα ντύσει στα άσπρα τα ορεινά του νομού και μάλιστα σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα από το αναμενόμενο. Επίσης, ο Τάσος Αρνιακός, μέσα από την παρουσία του σε εκπομπή του ΑΝΤ1, ανέλυσε τα δεδομένα του καιρού.

Ειδικότερα σημειώνει: «Θα χιονίσει στη Αττική; Από το απόγευμα και μετά περιμένουμε χιονοπτώσεις σε Κιθαιρωνά, Υμηττό, Πάρνηθα, Πεντέλη από τα 700 μέτρα και υψηλότερα και προς το βράδυ εξασθενημένα φαινόμενα σε Βαρνάβα, Διόνυσο, Βίλια, Πεντέλη. Καλημέρα!»

Ξεκαθάρισμα από τον Γιάννη Καλλιάνο: «30-40 πόντους πυκνό χιόνι μόνο σε αυτές τις περιοχές…»

Μεγάλος ντόρος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες για το αν και κατά πόσο τα προγνωστικά μοντέλα όλων των μετεωρολόγων πέφτουν ή όχι μέσα αναφορικά με τον καιρό των επόμενων ημερών.

Ο Γιάννης Καλλιάνος έκανε προχθες (10/1) μια ανάρτηση στην οποία προσπάθησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ σήμερα επανήλθε με την καθιερωμένη του πρόγνωση στο Live News, δίνοντας ακριβώς το σκηνικό που πρέπει να αναμένουμε τις προσεχείς ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος του Mega επεσήμανε πως ναι μεν η χώρα θα δει χιόνια, ειδικά από το Σάββατο (13/1) και για περίπου 48 ώρες, αλλά αυτά θα περιοριστούν στις πολύ ορεινές περιοχές, με την κεντρική Εύβοια ίσως να πλήττεται περισσότερο και χαμηλότερα.

Πιο αναλυτικά:

«Κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας θα δουν βροχές αύριο. Το πολύ κρύο θα φέρει πυκνό χιόνι στις ορεινές περιοχές, από τα 800 μέτρα και πάνω. Το Σάββατο πια έρχονται περισσότερες χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, με βροχές στα νησιωτικά τμήματα. Στο Πηλίου θα έχουμε πυκνό χιόνι πάνω από τα 400 μέτρα.

Άρα το Σαββατοκύριακο θα έχουμε χιονόστρωση από τα 700 μέτρα και πάνω στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, πάνω από τον Διόνυσο μόνο. Από την Κυριακή έρχεται ανατροπή και βελτίωση του καιρού. Απόλυτα βέβαιο είναι πως θα έχει πάρα πολύ κρύο μέχρι και τη Δευτέρα. Πυκνά χιόνια και προβλήματα στην κεντρική Εύβοια. 20-30 πόντοι χιόνι εκεί από τα 400 μέτρα και πάνω.»

Η πλήρης πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share