Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

«Έρχονται χιόνια και στην Αττική» - «Έκρουσε» το καμπανάκι ο Γιώργος Τσατραφύλλιας (video)

Μεγάλη προσοχή από τον μετεωρολόγο!

18 Ιανουαρίου 2024 17:23
«Έρχονται χιόνια και στην Αττική» - «Έκρουσε» το καμπανάκι ο Γιώργος Τσατραφύλλιας (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Για την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο ενημέρωσε με ανάρτησή του στα social media ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, το Σαββατοκύριακο θα πέσει η θερμοκρασία 10 με 12 βαθμούς και οι βοριάδες θα αγγίξουν τα 10 μποφόρ στα πελάγη.

Τα χιόνια από τη Λαμία και βορειότερα και στο βόρειο Αιγαίο θα πέσουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ενώ θα χιονίσει στις πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, στα πεδινά της Θράκης και μεγάλη υποψηφιότητα για χιονοπτώσεις θα έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή το πρωί θα χιονίσει και στα βουνά της Αττικής, ενώ μεγάλη προσοχή θα χρειαστεί στις ισχυρές καταιγίδες σε Κρήτη, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

Σάλεψε ο καιρός: Από τα 20αρια, μέσα σε 24 ώρες, σε βαρυχειμωνιά με χιόνια και μετά ξανά... 20αρια!

Καιρός: Αναμένεται μια ισχυρή μεταβολή του καιρού στη χώρα μας από το Σάββατο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες θα αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες προγνώσεις, αναμένεται δριμύ κρύο το Σάββατο στα βόρεια της χώρας, ενώ οι κεντρικές και νότιες περιοχές θα διατηρήσουν τις ανοιξιάτικες συνθήκες. Την Κυριακή, ο καιρός θα αλλάξει σε ολόκληρη την χώρα, με χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν μέχρι και την Παρασκευή με το θερμόμετρο να δείχνει έως 22 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ενώ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το σκηνικό του καιρού αλλάζει απότομα μέσα σε ένα 24ώρο.

Ειδικότερα, με δύο αναρτήσεις στην πλατφόρμα Χ ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρθηκε στο τσουχτερό κρύο που έρχεται και το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Στην πρώτη του ανάρτηση τόνισε πως το Σάββατο θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί υψηλή και την Κυριακή θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο, τονίζοτας επίσης, ότι οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, καθώς τοπικά στο Αιγαίο θα αγγίξουν και τα 9 μποφόρ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share